Waarom notuleren leuk en uitdagend is

4 augustus

“Als ik klaar ben met studeren, word ik notulist.” Of: “Ik wil ander werk, laat ik notulist worden.” Op de een of andere manier hebben zelfs de meeste van onze notulisten dat nooit gedacht. Ze zijn bij Emma Handson terechtgekomen en hebben toen pas ontdekt wat een leuke en uitdagende functie het is. Ontdek het ook!

Je doet belangrijk werk

Notuleren is een belangrijke taak. De verslagen die je als notulist bij Emma Handson maakt, worden gebruikt als verantwoording naar controlerende organen, zoals De Nederlandsche Bank en zijn onmisbaar als middel om ingewikkelde discussies helder en objectief vast te leggen. In de wereld van de pensioenfondsen weten ze al dat door Emma Handson topkwaliteit wordt geleverd en wordt dat ook gewaardeerd. “Klanten zijn zichtbaar blij met een goede notulist,” vertelde notulist Oda in een interview. Daar doe je het toch voor?

Je schept orde in de chaos

Laten we eerlijk zijn: niet elke vergadering verloopt even gestructureerd. Soms is een onderwerp zo ingewikkeld dat er heel lang over wordt gesproken, terwijl er daarna nog steeds geen duidelijke conclusie is. Hoe chaotischer de vergadering, hoe belangrijker de rol van de notulist. En hoe meer er van jouw capaciteit en creativiteit wordt gevraagd om toch de kern uit het verhaal te halen en orde aan te brengen. Zoals een notulist bij ons eens zei: “Ik word blij van verslaglegging en structuur.” Jij ook?

Je mag puzzelen met taal

Van “Dat maken we volgende keer wel af” naar “De voorzitter plaatst het onderwerp opnieuw op de agenda voor de directievergadering op .” Spreektaal is leuk, maar in notulen niet altijd duidelijk. Het is jouw taak als notulist om afspraken SMART en verzorgd op papier te zetten. Een tekstcorrector leest jouw tekst ook na. Zo word je nog meer getriggerd om na te denken over de manier waarop jij je verslag op papier zet. Heerlijk, dat puzzelen met de Nederlandse taal!

Je nieuwsgierigheid wordt bevredigd

Als notulist ben je onder meer aanwezig bij vergaderingen van besturen van pensioenfondsen. Dat betekent dat je veel informatie krijgt op hoog niveau. Als je nieuwsgierig bent naar hoe discussies verlopen en welke onderwerpen er spelen en hoe daarmee wordt omgegaan, wordt je nieuwsgierigheid als notulist zeker bevredigd. Denk aan de nieuwe ontwikkelingen op pensioengebied, omgaan met beleggingen en dergelijke. En vergeet de leuke anekdotes niet. Uiteraard geldt wel dat die informatie alleen voor het doel van notuleren is bestemd en dat we daar vertrouwelijk mee omgaan. Maar dat is wel aan jou besteed, toch?

Bonus: flexibiliteit

Zie je wel? Er zijn genoeg redenen om uitdaging en bevrediging te vinden in een baan als notulist bij Emma Handson. En dan is het werk ook nog heel flexibel: je mag grotendeels je eigen tijd indelen en thuiswerken. Zo heb je een uitdagende functie én een goede werk-privébalans. Wie wil dat nu niet?

Kom jij ook notuleren bij Emma Handson? Bekijk de vacatures voor notulist en solliciteer. Wij leren jou graag kennen! Bekijk onze vacatures, bel naar (073) 747 00 54, e‑mail naar info@emmahandson.nl of klik hier.

Benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen betekenen?