Emma adviseert

Veel functies zijn continu in beweging. Met name de rol van het secretariaat en/of managementondersteuning is aan flinke veranderingen onderhevig. En dat blijft voorlopig zo. Advies en begeleiding is daarbij geen overbodige luxe.

Emma Handson adviseert en begeleidt organisaties bij het omgaan met en anticiperen op deze veranderingen. Onze zeer ervaren adviseurs, met een achtergrond in het werkveld, zijn als geen ander in staat om organisaties van ieder formaat te adviseren, sturen en handvatten te geven.

Consultancy

Werkwijze

Hoewel onze adviestrajecten altijd op maat zijn — geen organisatie is ten slotte hetzelfde — zit er wel degelijk een rode draad in onze aanpak.

We brengen eerst duidelijk in kaart hoe je organisatie en secretariaat in elkaar steekt. Welke afdelingen en rollen zijn er, hoe wordt er samengewerkt, hoe liggen de onderlinge verhoudingen? Dit soort vragen beantwoorden we op systematische wijze door ofwel een intensief onderzoekstraject te starten, of door on the job mee te werken.

Nadat we met betrokkenen uitgebreid hebben gesproken, processen hebben geïnventariseerd en een haarscherpe dwarsdoorsnede van de organisatie hebben (op basis van feitelijke informatie én ervaring), kunnen we gaan werken aan onze adviezen en handvatten om deze adviezen in de praktijk toe te passen.

Herinrichting en efficiency

In sommige gevallen is een herinrichting noodzakelijk. Bijvoorbeeld om efficiency te waarborgen, of om op andere wijze sterker de toekomst in te gaan.

Onze adviseurs van Emma adviseert zijn gespecialiseerd in reorganisaties (op iedere schaal) en nemen je aan de hand om deze zo soepel mogelijk te laten verlopen. Soms heeft zo’n herinrichting slechts betrekking op een paar fundamentele processen, in andere gevallen kunnen we enorme winst behalen door de gehele structuur van je secretariaat (in goed overleg!) te verbeteren.

In veel adviestrajecten ontstaat de behoefte aan het herschrijven van het functiehuis, met daarin veel aandacht voor de rol van het secretariaat, nu en in de toekomst.


Flexibel en op maat

Zoals gezegd is iedere organisatie anders. Daarom zijn onze advies- en begeleidingswerkzaamheden erg flexibel. Alles hangt af van jouw vraag, de huidige situatie en je doelstellingen. Daarbij werken we graag pragmatisch en Handson.

Daarnaast geven we ook trainingen op maat (virtueel of op locatie). Denk hierbij aan praktische trainingen zoals ‘De kneepjes van Word’ of een training timemanagement zoals ‘Stop afleiding en ga voor focus’. Maar ook als er meer intensieve training nodig is, helpen wij je graag. De coaching en begeleiding van je medewerkers kunnen we op verschillende manieren vormgeven.

Training Slimmer werken

Wil je meer grip op je dag? Met de training Slimmer werken krijg je een-op-een begeleiding en praktische tips en tools om je werkdag slimmer in te richten. Je bent bewezen effectiever, efficiënter en productiever.

Tot slot, niet onbelangrijk, zijn we flexibel qua planning en tijdsbesteding. We werken niet met staffels of vaste prijzen, maar kijken echt naar jouw behoefte en hoe we daar zo efficiënt mogelijk in kunnen voorzien. Voor meer informatie neem contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen betekenen?