Kletsmaatjes met Hare Majesteit Koningin Máxima

31 maart

Directeur Franka van Dommelen van Emma Handson gaat donderdag online in gesprek met Hare Majesteit Koningin Máxima over het project Kletsmaatjes van Stichting Het Begint met Taal. Samen met Loes van Selm, Customer Logistics Manager bij Tony’s Chocolonely, en Bastiaan Weldring, projectleider van Kletsmaatjes, gaat zij het gesprek aan.

Hare Majesteit Koningin Máxima en Kletsmaatjes

Hare Majesteit Koningin Máxima is zeer geïnteresseerd om meer te horen over wat Kletsmaatjes precies is, wat er vernieuwend aan is en welke toekomstplannen er zijn. Zo zal de samenwerking met bedrijven en Kletsmaatjes Lokaal worden toegelicht. 

Emma Handson en Kletsmaatjes

Franka is blij dat ze dit mooie project bij de koningin voor het voetlicht mag brengen: “Ik realiseer me vanuit mijn eigen ervaring in het buitenland hoe belangrijk het is om de taal machtig te zijn om jezelf goed verstaanbaar te kunnen maken en om de boodschap goed te begrijpen”, aldus Franka. “Dit kan invloed hebben op je persoonlijke ontwikkeling en op je mogelijkheden. Wij begeleiden al leerlingen van basisscholen bij het ontwikkelen van hun Nederlandse taalvaardigheid en we hebben dit met onze deelname aan Kletsmaatjes doorgetrokken naar volwassenen.”

Medewerkers vanuit Emma Handson zetten zich wekelijks onder werktijd in als kletsmaatje voor een nieuwkomer. Met dit werknemersvrijwilligerswerk ziet Franka “tevreden, gelukkige en vitale medewerkers die voelen: mijn inzet doet er écht toe.”

Emma Handson en Tony’s Chocolonely

Naast Franka zit ook Loes van Selm, Customer Logistics Manager bij Tony’s Chocolonely aan de digitale tafel. En ook met dat bedrijf heeft Emma Handson een link. Franka: “We willen maatschappelijk verantwoord, milieuvriendelijk en duurzaam ondernemen. Dat begint al met kleine dingen zoals het gebruiken van een herschrijfbaar notitieboekje én een reep 100% slaafvrije chocolade van Tony’s Chocolonely voor collega’s en klanten als ze jarig zijn.”

Meer over Kletsmaatjes

De digitale meeting met Hare Majesteit Koningin Máxima vindt donderdag plaats. We kijken ernaar uit onze koningin deelgenoot te maken van het mooie project Kletsmaatjes. Wil je zelf meer weten of zelf Kletsmaatje worden? Kom werken bij Emma Handson en combineer een uitdagende baan met het project Kletsmaatjes of meld je direct aan bij Kletsmaatjes.

Benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen betekenen?