Jeanne: al 27 jaar stille kracht

20 april

Na de directrices van het bedrijf spreken we in het kader van 30 jaar Emma Handson nu met een medewerker. En niet zomaar een: van de 30 jaar die Emma Handson bestaat, heeft Jeanne er 27 meegemaakt. Zij is daarmee de langstzittende medewerker en een ‘stille kracht’ in het bedrijf. Wat heeft ervoor gezorgd dat zij al die tijd is gebleven? “Het bedrijf is groter geworden, maar de betrokkenheid is nog steeds hetzelfde.”

In het begin

Jeanne is een medewerker van het eerste uur. Zij was de eerste die Joos, in 1993 oprichter van het bedrijf, aannam. “Ik kende Joos van de lagere school”, vertelt Jeanne. “Ze belde mij omdat ze hulp nodig had en de dag erop zat ik er. Joos had echt à la minute iemand nodig. Er lagen twee stapels met papierwerk die gearchiveerd en verwerkt moesten worden. Daarmee ben ik gewoon begonnen. Het werk beviel me ontzettend goed, dus ik ben gebleven.”

PA op afstand

Terwijl Joos veel de deur uit was om te notuleren, zat Jeanne op kantoor. Zij was PA op afstand nog voor dat een begrip werd. “Klopt”, zegt Jeanne. “We liepen daarin wel vooruit. Toen deed ik het werk nog voornamelijk met de telefoon en per post, maar ook al via e-mail. Ik werkte van begin af aan voor twee klanten, van wie ik er één nog steeds bedien: KPJ Brabant . Aan de andere klant had ik de rest van de tijd de handen vol. Ik bereidde onder andere agendastukken voor en die moesten allemaal worden geprint en per post verstuurd.”

Digitaal werken

Dat papierwerk was nog lang de norm, maar er gebeurde ook steeds meer digitaal. “Na tien jaar thuis was het eigenlijk alsof ik niet was weggeweest”, zegt Jeanne. “Toen ging die ontwikkeling nog niet zo snel. Maar in de jaren ’90 en 2000 wel. Ik begon nog in MS-DOS, maar vrij snel daarna werd dat Windows. En die pc’s van toen, dat waren van die grote kasten met floppy’s. Alles moest daarop worden opgeslagen. Als ik dan nu die jonge collega’s met die laptops zie… Ik kan er goed mee werken, maar zij zijn ermee opgegroeid.”

Thuiswerken of op kantoor

Jeanne begon in het kantoor aan huis van Joos. “Daar at ik ’s middags gewoon bij haar thuis aan tafel, met haar gezin”, weet Jeanne nog. Een aantal jaar later verhuisde het bedrijf naar Biest-Houtakker en nog later naar Tilburg. Toen had het bedrijf inmiddels een twintigtal medewerkers, van wie er vijf op kantoor werkten. Jeanne was een van hen. “Ik heb pas sinds de coronatijd met thuiswerken mijn draai gevonden”, bekent ze. “Het was ook gezellig op kantoor. Het was een gouden tijd met een hechte club. Ik vond het fijn om naar kantoor te fietsen en om samen een succes te vieren door gewoon naar de bakker te gaan. Dat waren knusse momenten, gewoon gezellig met elkaar. Samen zijn is het belangrijkste en dat vindt Franka ook.”

Joos en Franka

Franka, de huidige directeur van Emma Handson, kwam in de tijd van Biest-Houtakker bij het bedrijf werken. Zij nam het bedrijf later over van Joos. Jeanne heeft met beide vrouwen gewerkt. Zijn ze nu heel verschillend? “Eigenlijk niet”, vindt Jeanne. “Dat vastbijten in nieuwe ontwikkelingen, dat fanatieke om vooruit te komen; dat hebben ze allebei. Ze weten van aanpakken en vinden een gezond bedrijf en vooral de mensen het allerbelangrijkste.”

Groei

Natuurlijk is het bedrijf ontzettend gegroeid. “Zeker”, bevestigt Jeanne. “Maar de betrokkenheid is nog steeds hetzelfde. Daar merk ik ondanks de groei geen verandering in. Collega’s staan nog altijd klaar om te helpen. Ik voel me onderdeel van de groep en iedereen wordt gezien en gehoord. En ook de inzet voor de klant blijft belangrijk: we zijn er echt voor ze.”

Trouwe klanten

Waar de meeste PA’s houden van continu schakelen en tegelijkertijd verschillende klanten bedienen, werkte Jeanne steeds voor dezelfde klanten. “Geef mij maar een hoop werk en ik ga ervoor”, zegt ze. “Ik heb voor mijn eerste klant gewerkt tot de vereniging opgeheven werd. Dat was tot in Vught, dus bijna twintig jaar. En in de periode dat dat werk minder werd, kon ik een klant overnemen van een collega, dus die balans kwam heel goed uit. Voor die klant, Agriterra , werk ik nu ook al zo’n vijftien jaar. Het is fijn dat je de klanten zo lang kunt houden én tevreden kunt houden.”

Stille kracht

Het werk, is dat wat Jeanne al die tijd bij Emma Handson heeft gehouden? “Zeker”, bevestigt ze. “Ik vond het toen, en vind dat nog steeds, heel leuk werk: ik werk met aardige mensen en de inhoud interesseert me. Daar heeft het dus mee te maken, maar ook met de sfeer op kantoor. En met Franka als directeur. Ik heb nog geen dag gehad dat ik naar kantoor ging en er geen zin in had. Ik heb me altijd heel erg thuis gevoeld. Het is mijn werk, maar ook weer niet. Ik heb er altijd plezier in gehad.”

Wil jij ook als PA aan het werk? Vraag ons gerust naar de mogelijkheden of bekijk de vacatures.

Wil je meer lezen over het jubileum van Emma Handson? Lees het interview met Joos en Franka en ontdek het geheim van ons succes.

Benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen betekenen?