Hoe zet je internationalisering binnen het bedrijfsleven om in een kans?

14 september

Klanten over de grens, medewerkers uit het buitenland of een vakgebied waarin Engels standaard de voertaal is; internationalisering zet ook de trend in 2023. Dat biedt heel veel kansen, maar ook uitdagingen. Ga jij de uitdaging samen met ons aan?

Internationalisering in het onderwijs

Internationalisering begint al in het onderwijs. Niet alleen de prinsessen van Oranje vertrekken een jaar naar het buitenland. Ook andere tieners kiezen daarvoor. Een tussenjaar of studeren in het buitenland is steeds gebruikelijker. En dan hebben we het nog niet eens over al die studenten van over de hele wereld die in ons land komen studeren. Geen wonder dat het lesaanbod niet altijd meer in het Nederlands is.

Kansen door internationalisering

Internationalisering biedt veel kansen: studenten en ander (werkend) talent uit het buitenland vergroten de arbeidsmarkt. Dat is in deze tijden van personeelstekort geen overbodige luxe. Aan de andere kant kun je ook zelf makkelijker over de grens om nieuwe klantengroepen aan te spreken en je afzetmarkt te vergroten. Zo spreid je bedrijfsrisico’s en is je merk breder bekend. Het is dan wel belangrijk dat je de werknemers en klanten in hun eigen taal én volgens hun eigen sociale normen aanspreekt. Dat is waarin Emma Handson je bijstaat.

Documenten vertalen en redigeren

Met werknemers en klanten in of uit het buitenland is het fijn als documenten in de juiste taal zijn opgesteld en dus door iedereen hetzelfde worden begrepen. Daarbij moet je niet alleen denken aan contracten, maar ook aan bijvoorbeeld je jaarverslag. Heb jij je jaarverslag in het Nederlands laten maken? Dan kunnen wij dat voor je vertalen naar het Engels of Duits. Die vertaling kijken we vervolgens nog eens na, zodat er geen enkel foutje meer in staat. Wel zo netjes!

Heb je een document in het Engels of Duits dat je juist in het Nederlands wilt verspreiden? Ook die vertaling regelen we voor je. En is Nederlands niet jouw sterkste kant, doordat je meer Engels spreekt of omdat het niet je moedertaal is? Laat dan je documenten door ons redigeren, zodat er geen foutjes meer in staan en er geen spraakverwarring ontstaat.

Duits of Engels notuleren

Is de voertaal in jouw bedrijf Engels of heb je experts uit het buitenland in dienst of op bezoek? Grote kans dat ook jullie vergaderingen in het Engels zijn. Het is zelfs mogelijk dat vergaderingen deels in het Nederlands en deels in het Engels worden gehouden, als sprekers wel Nederlands begrijpen, maar zich gemakkelijker uitdrukken in het Engels. Of andersom natuurlijk. Het is dan handig als degene die de notulen maakt, in beide talen thuis is. Bij Emma Handson hebben we native speakers Engels die ook goed Nederlands spreken. Zo kunnen we in het Engels een net zo hoog niveau van notulen bieden als in het Nederlands.

Is in jouw bedrijf Duits de voertaal? Ook notuleren in het Duits nemen we graag op ons. En net als in het Nederlands en Engels zijn deze notulen van het allerhoogste niveau.

Contact

Belt of e-mailt een klant in het Engels? Je hoeft niet te wanhopen als je onze personal assistants (PA’s) hebt ingeschakeld. Wij beantwoorden de telefoon of de e-mail net zo gemakkelijk in het Engels als in het Nederlands, volgens de juiste zakelijke etiquette. Dat is het voordeel van een PA van Emma Handson: jouw PA heeft een heel team achter zich, waardoor er altijd iemand is om te helpen met een lastige vraag of voor een extra check op een (Engelstalige) e-mail. 

Een warm welkom voor internationalisering

Ontvang met een gerust hart je eerste buitenlandse klant en schakel vooral de beste experts in. Taal is voor jou geen barrière meer! Bied internationalisering een warm welkom met alle relevante teksten in foutloos Nederlands, Engels of Duits. Of het nu gaat om redigeren, vertalen, notuleren of assisteren, wij denken graag met je mee!

Waarmee kunnen we jou helpen? Laat het ons weten en wij denken met je mee. Neem contact op via info@emmahandson.nl, telefonisch via (073) 747 00 54 of klik hier voor direct contact.

Wil je je buitenlandse collega wijzen op onze diensten? Stuur diegene dan de link www.emmahandson.com. Hier vind je al onze diensten in het Engels. Want ja: ook wij grijpen de kansen van internationalisering!

Benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen betekenen?