Personeelstekort omdenken op 5 manieren

13 juli

Personeelstekort is een van de trends die we zien in 2023. Het werk hoopt op en goed personeel is niet te vinden. Loop jij daar ook tegenaan in jouw werk? Dan wordt het tijd het probleem ‘om’ te denken. Is het aannemen van extra mensen wel de juiste oplossing? Als specialist in secretariële ondersteuning denken wij graag met je mee.

Omdenkoplossing 1: efficiënter werken

Als je bedrijf groeit, groeit het secretariaat mee. Het is niet ongewoon om drie of vier (parttime) secretaresses voor je aan het werk te hebben. Is nóg iemand extra dan wel de oplossing als het te druk is? Onderzoek eerst of de manier van werken is meegegroeid met de groei van de organisatie. En misschien wel belangrijker: hebben de collega’s die er zitten lol in hun werk? Als je het werk efficiënt inricht en het werkplezier terugbrengt, heb je misschien geen extra hulp nodig én loop je minder risico dat de huidige collega’s weg willen. Lees hier over een voorbeeld van hoe het kan gaan.

Omdenkoplossing 2: taken uitbesteden

Het onderwijs, de zorg, techniek en ICT: als je uitbreiding zoekt in een van deze sectoren, ben je zeker niet de enige. Daarom is het belangrijk dat mensen in beroepen die moeilijk invulbaar zijn, hun volledige tijd kunnen wijden aan de taken waarvoor hun vakkennis nodig is. Alle administratie en andere ‘randzaken’ zouden niet op hun bordje moeten liggen. Zoek bijvoorbeeld niet naar een extra arbeidsdeskundige die cliënten wil bezoeken, maar maak het je huidige mensen makkelijker om hun arbeidsdeskundige rapporten op te leveren. Dan kunnen zij meer inhoudelijk werk doen en vinden ze hun werk waarschijnlijk ook nog leuker. Onze typisten leveren binnen 24 uur verzendklare rapporten op. En zo zijn er wel meer taken die je kunt uitbesteden. Laat ons weten wat wij voor je kunnen doen.

Omdenkoplossing 3: meerdere mensen in plaats van één

De (extra) assistent of secretaresse die jij zoekt, moet alles kunnen: telefoon opnemen, afspraken plannen, administratie bijhouden, notuleren … en dan het liefst niet alleen uitvoerend, maar door proactief mee te denken en jouw wensen te ‘lezen’. Geen wonder dat die persoon lastig te vinden is. Weinig mensen kunnen ‘alles’ en ze vinden het waarschijnlijk ook niet allemaal even leuk. Bij Emma Handson zitten specialisten op elk gebied van secretariële ondersteuning. Zoek je die extra assistent omdat de notulen altijd zo laat zijn en je secretaresse uit notuleren geen voldoening haalt? Voor onze notulisten is het hun hoofdtaak snel de perfecte notulen op te leveren. We hebben ook mensen die graag de telefoon voor je opnemen of rapporten uittypen of redigeren. Vertel ons wat je nodig hebt en wij zoeken de juiste personen erbij.

Omdenkoplossing 4: hulp voor piektijden

Natuurlijk, een fulltime eigen assistent is ideaal als die genoeg te doen heeft en het werk het hele jaar dezelfde omvang heeft. Maar misschien komt het werk bij jullie in pieken en dalen. Of ben je al geholpen als iemand de telefoon voor je opneemt, zodat jij ongestoord kan doorwerken. Juist voor die gevallen is Emma Handson er. Je hoeft niet meer op zoek naar die ene parel die genoegen neemt met een tijdelijk contract of nulurencontract, terwijl de vaste banen voor het oprapen liggen. In plaats daarvan schakel je Emma Handson in als dat nodig is. Groot voordeel: je betaalt alleen voor de diensten die je afneemt.

Omdenkoplossing 5: advies met een frisse blik

Als je écht met je handen in het haar zit, is het enige wat nog helpt een frisse blik. Een sparringpartner die met jou mee kan kijken en je kan helpen door de bomen het bos weer te zien. Kleine bedrijven zonder eigen hr-afdeling kunnen wij op dat gebied adviseren. Wij denken met je mee over wat voor jou het beste is en wat jij nodig hebt. Met alle ervaring die we hebben opgedaan bij de vele verschillende bedrijven waarvoor we werken, geven we jou het beste advies op het gebied van alle mogelijke vormen van ondersteuning.

Weg met het personeelstekort

Zelfs wij kunnen het personeelstekort niet helemaal oplossen. Maar we willen wel een succes maken van jouw dag door te zorgen dat iedereen doet waar diegene goed in is en wat hij of zij leuk vindt. Wij gaan graag voor jou aan de slag.

Waarmee kunnen we jou helpen? Laat het ons weten en wij denken met je mee. Neem contact op via info@emmahandson.nl, telefonisch via (073) 747 00 54 of klik hier voor direct contact.

Benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen betekenen?