Even voorstellen: notulist en PA Valerie

15 december

Valerie werkt sinds oktober bij Emma Handson. Ze had geen ervaring met notuleren, maar de functie en ons bedrijf spraken haar aan. Inmiddels werkt ze als notulist én is ze PA voor een van onze klanten. “Dat ik na zo’n korte tijd bij Emma Handson gevraagd werd voor die functie, heeft mijn zelfvertrouwen een boost gegeven.”

Affiniteit met taal

Zoals gezegd, ervaring met notuleren had Valerie niet echt, maar de affiniteit met taal zat er al wel vroeg in. “Ik heb Engelse Taal & Cultuur gestudeerd in Utrecht en Leiden. Omdat ik van taal en van lezen houd, paste de studie erg goed bij mij”, vertelt Valerie. “Tijdens mijn studie heb ik wel wat vergaderingen van de studievereniging genotuleerd, maar dat is echt niet te vergelijken met de notulen die Emma Handson maakt. Toch leek de functie van notulist mij erg interessant en, omdat ervaring niet zo’n grote rol speelt, besloot ik te solliciteren. Uit de gesprekken met Paulien (manager Emma notuleert) en Franka (directeur Emma Handson) maakte ik op dat Emma Handson een heel leuk en inspirerend bedrijf is. Dat zorgde ervoor dat ik voor de baan wilde gaan.”

Gestructureerd werken en veel leren

Wat Valerie dan aansprak in de functie van notulist? Valerie: “Ik hou van structuur. Als notulist moet je gestructureerd kunnen werken, want de deadlines moeten wel worden gehaald. Ook vind ik het leuk om met taal bezig te zijn. De notulen zijn soms net een puzzel en je moet ervoor zorgen dat alles goed op papier komt te staan. Dat is soms een hele uitdaging, want bij pensioenfondsen gaat het vaak over ingewikkelde materie. Gelukkig kan ik het afwisselen met een klant die geen pensioenfonds is, want ook daarvoor notuleert Emma Handson. Nu ik een paar maanden notuleer, weet ik dat het ook erg leuk en interessant is dat je als notulist een kijkje achter de schermen krijgt bij de klanten. Voorheen was pensioen voor mij iets heel abstracts en nu begin ik het steeds beter te begrijpen. Ook leer je allerlei dingen die je anders nooit te weten zou komen.”

Vergadering op locatie of via opname

Is notuleren niet steeds hetzelfde? “Welnee”, zegt Valerie. “Als notulist zien de dagen er best verschillend uit. Op maandag moet je naar een vergadering op locatie en op donderdag werk je een opname van een vergadering uit die de klant zelf heeft opgestuurd. Dat maakt het werk leuk en afwisselend. Het leukste vind ik om een vergadering op locatie bij te wonen. Die vergaderingen zijn vaak makkelijker te volgen, want je krijgt ook de lichaamstaal en mimiek mee van de sprekers. Als de vergadering voorbij is, werk je thuis de notulen uit. Dat doe je aan de hand van je aantekeningen en de geluidsopname. Als de notulen helemaal klaar zijn, stuurt Support ze naar de klant en kan je aan de volgende vergadering beginnen!”

Afwisseling met werk als PA

Behalve notulist, is Valerie sinds twee weken PA voor een klant. “Dat Paulien, al na zo’n korte tijd bij Emma Handson, mij vroeg voor deze functie vond ik erg leuk en heeft mijn zelfvertrouwen een boost gegeven”, aldus Valerie. “Dat werk is ook echt compleet anders. ’s Ochtends check ik als eerste de mailbox. Soms is er veel binnengekomen en kan ik meteen aan de slag met taken. Dat kan het versturen van een bos bloemen zijn of het nakijken van notulen. Het wisselt van dag tot dag en dat maakt het ook zo leuk. Helemaal in combinatie met het notuleren: als ik vastloop bij notulen, kan ik even wat andere werkzaamheden gaan doen.”

Plezier en persoonlijke groei

Het werk bevalt Valerie dus goed. En hoe zit dat met Emma Handson? Valerie: “Het leukste aan werken bij Emma Handson vind ik het enthousiasme van alle collega’s. Iedereen is erg betrokken en heeft plezier in het werk. Dat er ruimte is voor persoonlijke groei en ontwikkeling vind ik ook erg fijn. Er zijn veel mogelijkheden binnen het bedrijf.”

Dankjewel Valerie. Veel plezier bij Emma Handson!

Wil jij ook een afwisselende baan met genoeg mogelijkheden om je te ontwikkelen? Kijk dan eens bij onze vacatures. We hebben altijd ruimte voor enthousiaste nieuwe collega’s.

Benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen betekenen?