5 trends op PA-gebied in 2022

24 februari

2022 is voor ons gevoel nu echt begonnen. Gaat het werkjaar voor jou gewoon verder waar het in 2021 ophield of wil je dit jaar zaken anders aanpakken? En met welke trends moet je dit jaar rekening houden op werkgebied? We nemen je graag mee in de trends die jouw werkleven in 2022 net wat makkelijker kunnen maken.

Trend 1: Hybride vergaderen

Waar we in 2020 en 2021 zoveel mogelijk thuiswerkten, mogen we in 2022 weer langzaam binnen druppelen op kantoor. Maar omdat we de voordelen van thuiswerken niet helemaal kwijt willen, is de kans dat je met het hele team op kantoor bent, steeds kleiner. Daarom doet hybride vergaderen op steeds meer kantoren zijn intrede. Het is dan wel belangrijk dat de technische faciliteiten en vergadermethode ondersteunend werken en ervoor zorgen dat iedereen wordt gezien en gehoord. Emma Handson heeft hiermee ervaring en kan je helpen je hybride vergadering optimaal in te richten.

Trend 2: Digitalisering en veiligheid

Dit is natuurlijk een trend die al lang gaande is, maar waar inmiddels niemand meer onderuit kan. Het papierloos werken heeft nog een versnelling gekregen door het flexibele werken tijdens de coronapandemie. De vergaande digitalisering maakt het mogelijk dat je vanaf iedere plek toegang hebt tot alle benodigde stukken. Wel moet hierbij steeds meer rekening worden gehouden met digitale veiligheid, want ook datalekken en internetcriminaliteit zijn aan de orde van de dag. Geen wonder dat steeds meer wordt gekozen voor online vergaderprogramma’s als OurMeeting of iBabs, waarin alle stukken beveiligd worden opgeslagen. Wij kennen de programma’s en weten hoe je daarmee het beste kan werken.

Trend 3: Spraaksoftware

Spraaksoftware wordt steeds beter, maar voor zakelijke teksten gaat er ook in 2022 niets boven een menselijke typist die met je meedenkt en een taalkundig perfect rapport aflevert. En dat betekent nog steeds dat je het gemak hebt van overal en altijd inspreken op de manier die jij wil en supersnel je rapport retour ontvangen. Met onze inspreeklijn of de Mobiel Dicterenapp bijvoorbeeld. De app wordt steeds meer gebruikt en biedt steeds meer mogelijkheden.

Trend 4: Meer vaardigheden

De PA van nu moet veel meer kunnen dan vroeger. De PA is gastvrij, weet om te gaan met digitalisering, kan perfect plannen en organiseren en houdt altijd het hoofd koel. Is jouw PA helemaal klaar voor de toekomst? Dat kun je in 2022 testen met onze nieuwe PA-game. Die maakt een breinprofiel van jouw PA, dat je samen met onze specialisten kan analyseren om je PA optimaal in te zetten. Bekijk hier de mogelijkheden van Emma adviseert.

Trend 5: Meer uitbesteden

Mede door corona realiseren steeds meer mensen zich wat echt belangrijk is in het leven. Dat betekent dat je je tijd niet meer wil besteden aan iets wat voor jou een randzaak is. Als je aan het werk bent, wil je die tijd goed besteden. Gelukkig zijn jouw randzaken onze corebusiness. Het inschakelen van een PA, notulist of typist zorgt ervoor dat iedereen kan doen waar diegene het beste in is.  

Maak jij het jezelf iets makkelijker in 2022? Wij vertellen je meer over de trends van 2022 en de mogelijkheden van Emma Handson. Neem contact met ons op door te bellen naar (073) 747 00 54, te e‑mailen naar info@emmahandson.nl of klik hier. Wij wensen je een goed werkjaar!

Benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen betekenen?