5 tips om jezelf te blijven ontwikkelen

14 april

Als je de beste wilt zijn op jouw vakgebied, moet je je blijven ontwikkelen. Het is fijn als je baas je daar de mogelijkheden voor biedt tijdens werktijd. Maar ook zelf kun je veel ondernemen. Emma Handson biedt haar medewerkers verschillende mogelijkheden om zichzelf te blijven ontwikkelen.

1. Volg een opleiding

Een opleiding is natuurlijk dé manier om alles te leren over jouw vakgebied. En nee, dat hoeft niet gelijk een vierjarige hbo-studie te zijn. Misschien heb je je vak in de praktijk geleerd en wil je weten hoe het zit met de theorie erachter. Of wil je je kennis verbreden of verdiepen. Bij Emma Handson hebben alle medewerkers toegang tot een online opleidingsplatform. Hier mogen we ieder halfjaar twee cursussen kiezen die we kunnen volgen tijdens werktijd. En zie je meer interessante cursussen? Dan staat het je vrij om die te volgen in je eigen tijd.

2. Kijk een webinar of luister een podcast

Waar een cursus of opleiding direct veel tijd of geld kost, zijn er ook andere manieren om te leren en ontwikkelen. Er zijn online heel veel podcasts en webinars te vinden van topmensen uit elk vakgebied. Ideaal om in korte tijd op de hoogte te worden gebracht van actuele ontwikkelingen in je vakgebied. Op het opleidingsplatform dat Emma Handson biedt, staan diverse webinars die je in een verloren uurtje kunt volgen.

Heb je niet de beschikking over zo’n platform? Dan is Google je beste vriend. En ook vakbladen of vakwebsites kunnen je helpen om in het woud aan aanbieders de juiste informatie te vinden. Vergeet tot slot vooral niet je collega’s te tippen als je een interessant webinar hebt gevolgd of een mooie podcast hebt geluisterd.

3. Leer van je collega’s

Je collega’s doen hetzelfde werk, maar grote kans dat ze allemaal een andere achtergrond hebben of een ander specialisme. De één is bijvoorbeeld goed in plannen en organiseren, de tweede een expert in Word en de derde heeft een LEAN-traject of cursus Mindfulness gevolgd. Inventariseer eens welke kennis er bij jou op de werkvloer aanwezig is. Misschien vindt je collega het wel heel leuk om zijn of haar kennis te delen met anderen. Het hele bedrijf kan er zo van leren en het kost een stuk minder dan het inhuren van een professional van buitenaf.

4. Doe een test

Heb jij eigenschappen waardoor je jezelf in de weg zit? Of die je juist helpen in je werk? Soms kan het fijn zijn een stap terug te doen en te kijken hoe je eigenlijk in elkaar steekt. Dat kan met bijvoorbeeld een IQ-test online. Je kunt ook kijken hoe jouw werkhouding is. Ben je iemand die eerst een planning maakt? Of werk je het liefste met een keiharde deadline die in je nek hijgt? Emma Handson biedt een breingame aan speciaal voor personal assistants (PA’s), om hen te helpen nog efficiënter te werken en meer werkgeluk te bereiken. De medewerkers van Emma Handson hebben deze test al kunnen uitproberen en plukken er de vruchten van.

5. Kijk om je heen

Waar word jij blij van? En welke taken vind je juist minder leuk om te doen? Blijf ook binnen je bedrijf kijken of jij nog steeds het werk doet waar je de meeste voldoening uit haalt. Misschien is die ene taak waar je af en toe voor wordt gevraagd eigenlijk veel leuker dan je hoofdtaak en wil je je daarin verder bekwamen. Als jouw bedrijf groeit en veel vacatures uitzet, dan is er wellicht ook voor jou ruimte om een van die vacatures in het bedrijf op te vullen. Zo kun je een stap zijwaarts zetten en je zo verder ontwikkelen. Of een stap omhoog doen voor een promotie natuurlijk. Blijf dus in gesprek met je leidinggevende én met je collega’s om te weten welke mogelijkheden er binnen je bedrijf liggen en je opties open te houden. Zo blijf jij je ontwikkelen en zit je op de juiste plek.

Wil jij werken in een bedrijf waar je volop de mogelijkheid krijgt om jezelf te blijven ontwikkelen? Emma Handson is continu op zoek naar nieuwe collega’s. Kijk voor meer informatie bij onze vacatures. En staat jouw functie hier niet bij? Neem dan toch contact op; vaak is er meer mogelijk dan je denkt! Je kunt bellen naar 073-7470054, e‑mailen naar info@emmahandson.nl of klik hier.

Benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen betekenen?