Andrea heeft, zoals ze zelf zegt, nog in de tijd van de typemachines het vak van secretaresse geleerd. Inmiddels werkt ze al jaren met de moderne middelen en heeft ze haar eigen structuur best op orde. Toch vond ze het heel fijn toen ze in het kader van het dertigjarig jubileum van Emma Handson de training Slimmer werken kreeg aangeboden. “Ik heb net iets efficiënter en slimmer leren werken.”


“Ik plande wel in mijn hoofd, maar niet in mijn agenda. Nu heb ik meer structuur.”

Over ABB

Andrea kende Emma Handson vanuit haar werkgever ABB voor Pensioenfondsen. “ABB is een bestuursbureau voor verschillende pensioenfondsen”, vertelt Andrea. “Vroeger maakten de beleidsmedewerkers bij ABB zelf hun notulen en die redigeerde ik dan, maar daar had ik eigenlijk niet voldoende tijd voor. Nu Emma Handson de notulen voor ABB verzorgt, gebeurt dat professioneler en zorgvuldiger. De beleidsmedewerkers kunnen daardoor meer tijd besteden aan andere zaken.”

Meerdere rollen

Dat Andrea geen tijd had voor notulen, is wel begrijpelijk, als je hoort welke rollen zij vervult. “Ik ben bestuursondersteuner voor een van de pensioenfondsen, officemanager van kantoor, verzorg facturatie en ondersteun nog een klant”, somt Andrea op. “Omdat ik al zolang dit werk doe, heb ik voor mezelf wel een structuur gevonden, maar het kan altijd beter. Daarbij heeft de training Slimmer werken echt geholpen”

Meer structuur

Adviseur Marlon stelde een persoonlijk plan op voor Andrea en ging met haar aan de slag. “Ik gebruikte mijn agenda eigenlijk niet”, geeft Andrea toe. “Ik bedacht wel wat ik op een dag ging doen, maar dan liep ik toch soms achter de feiten aan. Nu heb ik mijn structuur ook echt vastgelegd, dus in de agenda gezet. Het helpt écht als je je werk plant in je agenda en takenlijst.”

Handigheden

Marlon deelde met Andrea verschillende handigheden voor haar agenda en takenlijst. “Er blijkt veel meer te kunnen in Outlook dan ik dacht”, zegt Andrea. “Ik had ook gewoon geen tijd om me daarin te verdiepen. Marlon gaf aan wat voor mij mogelijk was en heeft ook een en ander voor me op papier gezet. Daar kon ik echt verder mee.”

Aanrader

Andrea is dus zeker geholpen met de training Slimmer werken. “Ik plande wel in mijn hoofd, maar niet in de Outlookagenda”, vertelt ze. “Nu heb ik meer structuur.” Ze vindt de training dan ook een aanrader. “Ik wist van het notuleren al dat Emma Handson zaken heel professioneel aanpakt en dat merkte ik in de training ook”, licht ze toe. “Een collega van mij gaat de workshop waarschijnlijk ook doen!”

Wil je meer weten over ABB? Kijk dan op https://abbpensioen.nl/.

Heb jij behoefte aan persoonlijk advies en tips voor Outlook? Lees meer over de training Slimmer werken of neem direct contact op via adviseert@emmahandson.nl of (073) 747 00 54 en vraag naar Marlon van Dijk.

Benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen betekenen?