Algemeen Bestuursbureau voor Pensioenfondsen, kortweg ABB, biedt pensioenfondsen ondersteuning op alle mogelijke vlakken. Het bestuursbureau ondersteunt bestuurlijke organen of vult bestaande pensioenbureaus aan met diensten. Die ondersteuning bestaat uit het bieden van inzicht in de pensioenbranche. ABB is gespecialiseerd in pensioenuitvoering en helpt pensioenfondsen met voorbereiding, uitvoering en monitoring. Om het groeiende aantal klanten goed te kunnen ondersteunen, maakt ABB gebruik van een flexibele schil.


“Emma Handson heeft heel veel pensioenkennis”

Die ondersteuning zocht Chrisje Wijdeven, bestuursadviseur bij ABB, bij Emma Handson. Hoe ze hier terechtkwam? “Goede vraag. Een klant van ons werkte al met Emma Handson samen, voordat wij voor die klant gingen werken. We wisten dus dat die samenwerking goed ging en zagen dat Emma Handson gespecialiseerd is in notuleren voor pensioenfondsen. De notulensamenwerking hebben we toen uitgebreid naar andere klanten.”

Tijdswinst en nauwkeurigheid

Andrea Wagenaars is secretarieel medewerker bij ABB en ondersteunt Chrisje. Zij licht toe: “Chrisje maakte voorheen zelf de notulen. Maar het is natuurlijk niet optimaal om te notuleren bij een vergadering waaraan je zelf deelneemt. En ik las het handmatig nog na, terwijl ik er inhoudelijk
ook niet helemaal in zit. Emma Handson zorgt voor tijdswinst en nauwkeurigheid. Nu krijgen we gewoon 5 werkdagen later de stukken en daarmee kunnen we meteen aan de slag.”

Pensioenkennis groot voordeel

Vervolgens vroeg ABB Emma Handson voor meer taken. Chrisje licht toe: “We merkten bij de notulen dat de medewerkers van Emma Handson veel pensioenkennis hebben. Ze weten in welk vakgebied ze werken en met welke materie ze te maken krijgen. Dat was voor ons een groot voordeel. Daarom hebben wij Emma Handson gevraagd ons te ondersteunen.”

Secretariële en vakinhoudelijke ondersteuning

Chrisje vertelt dat ze iemand zocht die de organisatie heel breed kan ondersteunen. “We hadden op twee vlakken ondersteuning nodig en op beide plekken hebben we iemand van Emma Handson ingezet. Marlon zorgt voor de secretariële ondersteuning. Zij zorgt dat de planningen goed zijn, dat alle afspraken juist in de agenda staan en dat het archief voor nieuwe klanten op orde is. Bianca ondersteunt ons vakinhoudelijk op pensioengebied; zij stelt beleidsstukken op, bereidt memo’s voor het bestuur voor en schrijft voorleggers bij bestuursvergaderingen.”

Proactief en ervaren

De samenwerking bevalt Chrisje goed. “De personal assistants zijn heel ervaren. Je hoeft ze weinig instructies te geven om te zorgen dat ze aan de slag kunnen. Dat is heel prettig. Op het moment dat wij iemand inhuren, is het natuurlijk al spitsuur. Dan is het fijn dat iemand meteen kan inspringen en niet afwachtend is, maar heel proactief handelt.”

Diverse werkzaamheden

Marlon ondersteunt ABB op secretarieel vlak. Zij vertelt over haar ervaringen: “Samen met Bianca kwam ik bij ABB in een klein team terecht. De samenwerking met deze collega’s was prettig en mijn werkzaamheden waren zeer divers. Zo verzorgde ik de agendaplanning en zette ik stukken klaar voor een vergadering. Daarnaast hield ik het financieel overzicht bij en richtte ik de SharePointomgeving in. Het leukste vond ik het organiseren van een online verkiezing.”

PA van toegevoegde waarde

Bianca vult Marlon aan: “We zijn open en gastvrij ontvangen bij ABB. Het werk lag toen al klaar. Doordat we vanaf het begin al toegang hadden tot alle systemen, konden we direct aan de slag. Door regelmatige afstemming onderling houden we de werkzaamheden praktisch werkbaar en doelgericht. ABB heeft ons vol vertrouwen opgenomen in het bedrijf. Wij hebben deze kans gegrepen om met onze ondersteuning echt iets bij te dragen. Dat de samenwerking is verlengd, laat zien dat we van toegevoegde waarde zijn. Die blijf ik graag bieden aan ABB.”

Prettige samenwerking

Chrisje zou Emma Handson zeker aanraden: “Dat hebben we al bij meerdere van onze klanten gedaan, trouwens. Sowieso voor de notulen. Het is een prettige samenwerking. Ook als iemand net zoals ABB hulp nodig heeft, zou ik Emma Handson zeker noemen.” Ben je op zoek naar een proactieve en ervaren personal assistant die secretariële werkzaamheden naar een hoger niveau tilt? Onze PA’s helpen je graag, ook als het om vakinhoudelijke ondersteuning gaat. Neem contact op via info@emmahandson.nl, (073) 747 00 54 of klik hier om direct meer
informatie aan te vragen.

“Emma Handson heeft heel veel pensioenkennis”

Benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen betekenen?