De zomer is voor velen dé tijd om eindelijk eens een goed boek te lezen, een mooie podcast te luisteren of lekker een dagje weg te gaan. Maar waar begin je in het grote aanbod? Wij vroegen onze collega’s naar hun beste tips.

Boeken

Van een goed managementboek tot het laatste deel van De Zeven Zussen. Boeken zijn er in alle soorten en maten. En onze collega’s tippen net zo breed:

 • ‘Start with why’ van Simon Sinek: waarom doe je de dingen die je doet? Uit 2013, maar nog altijd actueel. Een collega werd getriggerd door een aflevering van de podcast ‘Diary of a CEO’, waarin Simon aan het woord was.
 • ‘Weg met slechte teksten’ van Wouter van Wingerden: deze uitgave van Van Dale wil iedereen scherp houden op teksten die je misschien beter niet kunt opschrijven.
 • ‘Grip’ van Rick Pastoor en ‘Focus AAN/UIT’ van Mark Tigchelaar: dit zijn beide boeken met praktische tips om meer uit je werkdag te halen. Extra tip van ons: heb je liever persoonlijke tips op maat? Vraag ons dan naar de workshop Slimmer werken.
 • ‘De psychologie van geld’ van Morgan Housel: leert je goed omgaan met geld. Niet door spreadsheets te volgen, maar door inzicht te krijgen in je gedrag. Erg verhelderend!
 • ‘Bang’ van Lisa Loeb: om lekker weg te lezen. Het gaat over (lachend) leven met een gegeneraliseerde angststoornis. Volgens een collega: “Het is leuk, omdat je meer begrip krijgt voor iets wat je aan de buitenkant niet ziet.”

Podcasts

Het voordeel van een podcast: je kunt ook luisteren tijdens het wandelen, autorijden of het huishouden doen. Ook podcasts zijn er in alle genres. Onze collega’s noemden als tips:

 • ‘De Ben Tiggelaar podcast’: Ben interviewt wetenschappers over persoonlijke en professionele groei. Extra fijn als je door onze tips heen bent: hij geeft ook mediatips.
 • ‘De laatste dans’ van Frans Pollux: een tip van een Limburgse collega: Frans gaat op zoek naar een lokale bekendheid die zijn leven bij elkaar heeft gelogen en mensen in Roermond vol verbazing achterliet.
 • ‘Duh…Puberpodcast’ van Sebas van der Donk: voor meer begrip voor je puberkinderen.
 • De ‘Saarpodcast: 50+ maar nog lang niet dood’: met Femke Sterken (42, ook columniste van Libelle) en Barbara van Erp (52, journaliste en vrouw van Thomas van Luijn). Zoals een collega zei: “Ik luister er met veel plezier naar en ben zeker niet de enige!”

Tips voor dagjes weg

Ook een dagje weg is een prima manier om helemaal los van je werk te zijn. Geniet van quality time met familie of vrienden of gun jezelf juist een dag helemaal in je eentje. Denk eens aan:

 • De musical ‘Het was Zondag in het Zuiden’: een muzikale voorstelling over de overstromingen van de Maas. Een tip van diezelfde Limburgse collega.
 • Deventer boekenmarkt: om nog meer boekentips te vinden. De grootste boekenmarkt van Europa vindt dit jaar plaats op zondag 6 augustus.
 • Theaterfestival Boulevard en De Avontuurlijke Klim: twee totaal verschillende evenementen in Den Bosch, vlakbij het kantoor van Emma Handson. Op Boulevard, dit jaar van 3 tot en met 13 augustus, haal je je hart op aan theater, dans, muziek(theater) en allerhande kunstvormen. Met De Avontuurlijke Klim heb je de unieke kans de machtige Sint-Janskathedraal eens van een heel andere kant te bekijken.
 • Het Big Rivers Festival in Dordrecht: muziek (veel blues en jazz, maar ook tributebands) en gezelligheid in de prachtige Dordtse binnenstad. “Uit eigen ervaring van harte aanbevolen”, aldus een collega. Dit jaar op 7, 8 en 9 juli.
 • Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem: in de categorie musea, maar eigenlijk ook bijna een attractiepark. Leuk met de kinderen.

Bonustip

Wil je ontspannen op vakantie én ontspannen weer terugkomen? Hou dat ontspannen gevoel vast doordat jouw werk tijdens je vakantie doorgaat en jij daarna efficiënt kunt werken. Lees meer in deze blog over een ontspannen vakantie.

Benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen betekenen?