Ontspannen op vakantie én weer terug

22 juni

Ken je dat: je hebt het hele jaar uitgekeken naar de vakantie; tijd om op te laden, zodat je er weer tegenaan kunt. Maar als je op vakantie bent, maak je je toch druk over je werk. En als je terugkomt, word je overspoeld door een berg werkzaamheden die is blijven liggen. Voor je het weet ben je weer aan vakantie toe. Toch kan het: ontspannen op vakantie én ontspannen weer terug. Hoe? Door slimmer te werken en zo nodig een assistent in te zetten.

Voor de vakantie: een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zijn er projecten die al lang op de plank liggen en waarvan het jou rust geeft als die worden opgepakt? Wij denken graag met je mee. Denk aan het goed inrichten van een crm-systeem of een tool voor projectmanagement. Onze personal assistants (PA’s) hebben ervaring met allerlei systemen en adviseren je hier graag over.

Tijdens de vakantie: laat het werk doorgaan

Tijdens je vakantie kún je natuurlijk je telefoon uitzetten en je afwezigheidsassistent aan. Jij bent er niet en niemand stoort jou. Maar wat als je daardoor net die ene deal misloopt? Laat het beantwoorden van je telefoon en e-mails daarom over aan de telefonisten van Emma Handson. Zij helpen klanten écht verder. Zo ga jij ontspannen op vakantie in de wetenschap dat het werk gewoon doorgaat. En het mooie is: als er niemand belt of e-mailt, betaal je daar als PA-klant ook niet voor.

Na de vakantie: slimmer werken

Als je tijdens je vakantie een PA voor je aan het werk hebt gezet, begin jij met je mailbox en je agenda op orde. Dat is superfijn! Maar hoe hou je dat zo? We geven graag een paar van onze tips en trucs weg. We kijken een paar uurtjes met je mee om je praktische tools op maat te geven om efficiënter te werken met Outlook, Word en andere programma’s. Zo houd je je mailbox, je agenda én je hoofd op orde. Slimmer werken, noemen we dat.

Altijd ontspannen

Moet je na je vakantie alles wel weer zelf doen? Of gun je jezelf blijvend een assistent? De tijd die je bespaart, heb jij vrij voor andere zaken. Zo verdient een PA zichzelf terug. En het werkt ook bij andere taken. Moet jij veel verslagen maken van afspraken? Spreek een verslag in tussen twee bezoeken door en binnen 24 uur heb je een perfect uitgewerkt rapport in je mailbox. Notulen van een vergadering zelf opstellen? Als je dat aan een externe notulist overlaat, kun jij direct met de acties uit de vergadering aan de slag.

Na het werk en tussendoor

Ook heel belangrijk na je vakantie: pak je ontspanning tussendoor. Vergeet je lunchpauze niet en laat je koffie niet koud worden. Heb je behoefte aan 10 minuten totale ontspanning? Luister eens een podcast. Nee, dat is geen verspilde tijd; je steekt er altijd iets van op én je kunt er weer beter tegen. Investeren heet dat. Daar heeft iedereen iets aan.

Fijne vakantie!

Wat kunnen we voor jou doen om jouw vakantie én je terugkomst zo ontspannen mogelijk te maken? Vraag ons gerust naar de mogelijkheden. We helpen je graag! Neem contact op met

Benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen betekenen?