Sandra en Marije stellen zich voor

28 april

In het najaar van 2021 zijn Sandra en Marije toegevoegd aan de groeiende collegaschare bij Emma Handson. Sandra is begonnen als typiste en tegenlezer. Marije werkt als notulist. Wij stellen hen graag je voor.

Marije, hoe ben jij bij Emma Handson terechtgekomen?

“Na een tijd in het buitenland ging ik in Nederland op zoek naar een baan die te maken had met mijn studie Taalwetenschap. Tijdens mijn studententijd was ik abactis (secretaris) van mijn studentenvereniging en vond ik notuleren leuk, dus toen een vriendin mij op deze functie wees, heb ik direct gesolliciteerd.”

Taalwetenschap als studie dus. Dat past goed. En wat deed je in het buitenland?

“Ik werkte bij een taalontwikkelingsorganisatie in West-Afrika. Dat heb ik een paar jaar gedaan.”

Gaaf! Wat is jouw achtergrond, Sandra?

“Ik heb een diploma Doktersassistente, dus eigenlijk iets heel anders! Ik heb hiervoor bijna 10 jaar als secretaresse gewerkt. Mijn laatste functie was secretaresse / redigeerster bij een arbeidsdeskundig bureau. Dat sluit dus goed aan op mijn functie bij Emma Handson.”

Dat komt me wel bekend voor, kan dat?

“Ja, dat kan kloppen! Mijn ex-collega Wendy werkt ook hier, dus we zijn nu weer collega’s. Een andere ex-collega had me op de vacature gewezen. Na een telefoontje met Franka en Marloes (directie en hr, red.) was ik meteen enthousiast. Ik vind het leuk om bezig te zijn met de Nederlandse taal, om teksten uit te werken en te redigeren en om uiteindelijk een foutloos document af te leveren. Ook leek het me fijn om voornamelijk vanuit huis te kunnen werken.”

Dat zijn dan ook jouw hoofdtaken?

“Inderdaad. Ik ben typiste / tegenlezer, dus ik werk ingesproken teksten uit en redigeer rapporten van klanten. Die afwisseling maakt het werk erg leuk.”

Wat zijn jouw taken als notulist, Marije?

“Tsja, als notulist ben je vooral bezig met, hoe verrassend ook, notuleren! Praktisch houdt dat in dat ik van tevoren de stukken doorlees, tijdens de vergadering meetyp op mijn laptop en na afloop van de vergadering met behulp van een opname en de tegenlezer de informatie verwerk tot een duidelijke tekst die een goede weergave is van de vergadering. Het leukste hiervan vind ik dat ik elke dag bezig mag zijn met taal.”

Leuke taken zijn belangrijk, een goede werkgever ook. Wat is je indruk van Emma Handson?

“Mijn eerste indruk was dat Emma Handson een fijn bedrijf is waar men je persoonlijk kent en gelukkig is dat ook het geval. Een van mijn favoriete dingen aan Emma Handson is de sfeer van positiviteit en behulpzaamheid. Je wordt goed begeleid en collega’s hebben aandacht voor elkaar.”

En hoe zit dat voor jou Sandra?

“Toen ik voor het eerst bij Emma Handson op kantoor kwam, voelde het meteen goed. Er hangt een hele fijne sfeer en iedereen is heel open, vriendelijk, enthousiast en behulpzaam. Heel leuk om onderdeel te zijn van zo’n fijn team!”

Is er nog iets wat je wil bereiken?

“Ik zou het leuk vinden om mezelf nog verder te ontwikkelen en om uiteindelijk voor alle klanten te kunnen werken, zowel typen als tegenlezen.”

En jij Marije?

“Wat ik nog wil bereiken, is dat ik in de toekomst hoop nog eens in het Engels te gaan notuleren, omdat dit mijn favoriete taal is. Maar dat komt later; eerst wil ik nog meer oefenen in het notuleren in het Nederlands.”

Plannen genoeg! Dank jullie wel en succes en veel werkplezier! Benieuwd geworden naar onze vacatures? Klik hier en wie weet word jij ook een Emma.

Benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen betekenen?