Eline en Wendy stellen zich voor

17 maart

Regelmatig stellen we twee collega’s van Emma Handson aan je voor. Eline als personal assistant (PA) bij Emma assisteert & adviseert en Wendy werkt als typiste en tegenlezer bij Emma rapporteert & redigeert.

Eline, hoe ben jij bij Emma Handson terechtgekomen?

“Ik heb via Google de functie van junior personal assistant gevonden. De site en de vacature spraken me direct aan. Het was zo leuk beschreven en het lokte me gelijk. Gelukkig mocht ik na mijn sollicitatie op gesprek komen en werd ik aangenomen.”

Wat is je achtergrond dan?

“Ik had een soortgelijke functie bij een familiebedrijf, dus dat sluit wel aan bij mijn taken als PA bij Emma Handson. In mijn vorige functie hielp ik de directeur, maakte ik een planning voor de productie, was ik het eerste aanspreekpunt voor de klanten en hielp ik soms mee met het inpakken van bestellingen. Ik deed eigenlijk alles mee wat je op een productiekantoor verwacht, van telefoon tot facturatie.”

En jij Wendy, hoe ken jij Emma Handson?

“Ik kende Emma Handson al een beetje, omdat ik bij een klant van Emma Handson, een arbeidsdeskundig bureau, als redigeerster heb gewerkt. Dat bedrijf had een eigen redigeerafdeling, maar als het druk was, dan werden de langere rapporten aan Emma Handson uitbesteed. Ik vond het werk als redigeerster erg leuk, maar door een reorganisatie kon ik daar niet blijven. Toen dacht ik meteen aan Emma Handson. Er zijn maar weinig bedrijven die een eigen redigeerafdeling hebben, dus ik ben ontzettend blij dat ik hier de mogelijkheid heb om het werk te doen waarin ik me helemaal thuis voel.”

Heb je dan ook een taalgerichte opleiding?

“Dat niet zozeer. Ik heb een administratieve opleiding gedaan (waarbij een goede beheersing van de Nederlandse taal natuurlijk wel belangrijk is) en een toeristische opleiding. Deze laatste opleiding vond ik erg leuk, maar tijdens mijn stage op een reisbureau merkte ik toch dat dit het niet helemaal voor mij was. Daarna heb ik voornamelijk als secretaresse en administratief medewerkster bij verschillende bedrijven gewerkt en de laatste drie jaar dus als redigeerster.”

Even terug naar Eline: wat zijn jouw taken binnen Emma Handson?

“Mijn voornaamste taken zijn PA-werkzaamheden voor diverse klanten en de telefoonservice. Dit is superdynamisch werk! Het ene moment neem je de telefoon aan en het andere moment ben ik met complex agendabeheer bezig.”

Wat is daar dan zo leuk aan?

Elke dag is anders en start je met een smile en een lekkere positive vibe. Dat is de echte Handsonmentaliteit. Iedereen werkt op deze manier en dat werkt heel besmettelijk, haha! Ik ben blij onderdeel hiervan te mogen zijn.”

En jij Wendy, wat is jouw werk?

“Ik houd me vooral bezig met het uittypen van ingesproken dictaten en daarnaast corrigeer (redigeer) ik als tegenlezer binnengekomen rapporten van klanten. Ik check de lay-out, de spelling, de grammatica en zinsbouw en pas de richtlijnen toe die de specifieke klant gebruikt.”

En wat maakt dat leuk om te doen?

“Misschien cliché, maar het leukste aan mijn werk vind ik het bezig zijn met de Nederlandse taal. Uit de rapporten blijkt vaak dat het Nederlands helemaal nog niet zo makkelijk is. Door net een woordje toe te voegen of weg te laten of een zin een beetje te ‘verbouwen’, ontstaat er ineens een prima rapport, dat geschikt is om aan de partijen te verzenden. Het is leuk om daar een bijdrage aan te mogen leveren. De diverse klanten houden het werk afwisselend en uitdagend.”

De taken lijken jullie op het lijf geschreven. Eline, geldt dat ook voor de omgeving, Emma Handson?

“Zeker, mijn eerste indruk was al heel goed. Iedereen die ik van tevoren aan de telefoon had gesproken, was superenthousiast en vriendelijk. Tijdens mijn gesprekken ook. En dat blijkt nog steeds nu ik er al een jaar werk. Het team van Emma’s is zoals geen ander team! iedereen is superlief, behulpzaam, enthousiast en denkt met je mee. Je staat er nooit alleen voor en er zijn veel mogelijkheden om te groeien.”

Herken je dat, Wendy?

“Absoluut! Ik kwam uit een ‘warm bad’ en dacht niet dat ik dat snel weer zou vinden. I was wrong! Van mijn eerste telefoontje naar Emma Handson om meer te weten te komen over de vacature, tot de sollicitatiegesprekken, het inwerken en alle aardige, geduldige en behulpzame collega’s die altijd klaarstaan als er iets niet duidelijk is. Gelukkig heb ik weer een nieuw ‘warm bad’ gevonden en heb ik het prima naar mijn zin.”

Klinkt goed! Heb je nog doelen hier?

“Het is heel fijn dat je mee kunt en mag denken als je vindt dat iets anders of beter kan en dat je samen kunt brainstormen over de beste oplossing. Ik hoop dit werk dan ook nog heel wat jaren te mogen blijven doen.”

En jij Eline?

“Het team, de klanten en de ontwikkeling die ik doormaak bevallen me prima. Ik wil heel graag doorgroeien naar volledig PA en wie weet wat er dan allemaal nog mogelijk is!”

Dank jullie wel allebei en veel succes en werkplezier! Benieuwd geworden naar onze vacatures? Klik hier en wie weet word jij ook een Emma.

Benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen betekenen?