Flexibiliteit: voordeel voor werknemer én opdrachtgever

19 oktober

Flexibiliteit is een van de kernwaarden van Emma Handson, zowel richting onze opdrachtgevers als richting onze medewerkers. We doen er alles aan om aan ieders wensen te voldoen, om zo een succes te maken van de dag van onze klanten én collega’s. Hoe? Daarin nemen we je graag mee.

Flexibiliteit als trend

Dat flexibel werken een trend is, zien we terug in de samenleving en de wetgeving. Steeds meer mensen kiezen voor een zzp-constructie om zelf in control te zijn. En sommige bedrijven willen alleen maar flexibele medewerkers, om optimaal mee te kunnen bewegen. In de afgelopen jaren zijn verschillende wetten ingevoerd die flexwerkers moeten beschermen. De laatste wet op het gebied van flexibel werken is bekend als de Wet werken waar je wilt, vaak vertaald als het recht op thuiswerken. Deze wet is op de valreep afgeschoten door de Eerste Kamer, maar het geeft wel aan dat het onderwerp op de agenda staat.

Flexibiliteit voor de opdrachtgever

Als opdrachtgever heb je veel profijt van medewerkers die je flexibel kunt inzetten. Onzekere economische of politieke ontwikkelingen kunnen ervoor zorgen dat de vraag naar jouw dienst of product ineens sterk toe- of afneemt. En ieder bedrijf is op zichzelf aan verandering onderhevig, bijvoorbeeld als je net bent gestart of flink aan het groeien bent. Wanneer is dan het moment gekomen dat extra personeel nodig is? Je vraagt je misschien af of je genoeg werk kan blijven bieden en wilt mensen niet zomaar weer ontslaan. De inzet van een medewerker van Emma Handson is dan een oplossing.

Meer of minder werk

Bij Emma Handson werken personal assistants (PA’s) die direct bij jou aan de slag kunnen en proactief aan de gang gaan. Ze helpen met het werk én voeren – met jouw toestemming uiteraard – verbeteringen door wanneer ze die opmerken. De PA is er voor jou voor korte of langere tijd, net zolang als jij ons nodig hebt. Onze typisten en notulisten werken op dezelfde manier: je hebt geen minimumaantal rapporten of vergaderingen nodig en betaalt alleen voor de diensten die je afneemt.

Flexibiliteit voor de werknemer

Ondertussen hoef je je geen zorgen te maken over onze collega’s. Zij zijn in dienst bij Emma Handson en worden juist blij van het werken voor verschillende opdrachtgevers. Dat is een van de redenen waarom ze bij ons werken. Ten opzichte van het werk als zzp’er roemen veel medewerkers het feit dat ze direct samenwerken met collega’s. En daar profiteer je als opdrachtgever ook van: je haalt met één PA, notulist of typist een vat aan gedeelde kennis in huis. Daardoor kun je bovendien altijd op ons rekenen, omdat we met zijn allen het werk opvangen, ook bij uitval van een collega. Continuïteitsgarantie, noemen we dat.

Alle tijd en overal

Waar bedrijven profiteren van een flexibele schil, betekent flexibel werken voor onze collega’s dat ze bijvoorbeeld thuis kunnen werken of op de uren die hen goed uitkomen. In overleg is veel mogelijk. Zo zijn er medewerkers die iets later beginnen om de kinderen naar school te brengen of een langere pauze nemen om de hond uit te laten. Ze werken dan ’s avonds of de volgende dag een uurtje langer door. We hebben zelfs collega’s die vanuit het buitenland aan het werk zijn.

Tweeledig

Essentieel voor flexibel werken is het vertrouwen in elkaar, dat iedereen doet wat diegene moet doen. Dat merken we ook als het druk is: onze collega’s zetten graag een stap extra als de werkdruk piekt, zodat we dan met zijn allen onze klanten kunnen helpen. In rustigere periodes is extra vrij dan weer geen probleem. Zo werkt flexibiliteit twee kanten op.

Extra werken

Wist je dat het door flexibel werken zelfs mogelijk is extra te werken? Als je minder reistijd hebt door thuiswerken en deels je eigen tijd kan indelen, kun je misschien meer uren maken dan je in eerste instantie dacht. Zo is de cirkel rond en zijn we weer bij de trends in de samenleving: het personeelstekort verkleinen door meer te werken. Misschien ook iets voor jou?

Wil jij een flexibele medewerker of een flexibele baan? Kijk eens rond op deze site en neem contact met ons op. Ook denken in mogelijkheden is onderdeel van onze flexibiliteit! Neem contact op via info@emmahandson.nl, telefonisch via (073) 747 00 54 of klik hier voor direct contact.

Benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen betekenen?