FAQ aan onze typisten en tekstcorrectoren

16 juli

Dagelijks krijg je veel te maken met tekst. Zo stuur je e-mails en brieven naar klanten en collega’s en is het voor jouw werk misschien wel noodzakelijk om rapportages en verslagen van bijvoorbeeld bezoeken te maken. Je bespaart veel tijd en voorkomt fouten als je deze teksten inspreekt en door een gespecialiseerde typiste uit laat werken of laat redigeren door een tekstcorrector. De meestgestelde vragen aan typisten en tekstcorrectoren beantwoorden we hier.

Wat voor dictaten werken de typistes uit?

Onze typistes beschikken over ervaring in verschillende branches. Dankzij hun hbo- of wo-denkniveau maken zij zich nieuwe onderwerpen snel eigen. Onze typistes werken allerlei soorten dictaten uit: medische rapporten en adviezen, letselschade- en arbeidsdeskundige rapporten, maar ook verslagen van bijvoorbeeld bezoeken of gesprekken, to-dolijstjes, brieven en e-mails. Ook specialistischere teksten zoals octrooien werken we graag voor je uit. Alle teksten kunnen worden opgemaakt in jouw huisstijl. Ook andere wensen nemen we graag mee.

Ik wil een tekst laten redigeren. Wat doen de tekstcorrectoren precies?

Onze tekstcorrectoren controleren uiteraard de spelling en grammatica. Hierbij volgen zij de taalregels van de Taalunie en het Groene Boekje. Eventuele inconsistenties halen ze uit je tekst. Ze denken met je mee over formuleringen, inhoud, lay-out en structuur. Vanzelfsprekend zijn jouw wensen daarbij leidend. Jij bent verzekerd van een tekst die 100% helder is.

Hoe gaat Emma Handson om met vertrouwelijke informatie?

Vertrouwelijkheid is voor ons topprioriteit; uiteraard volgen we hierbij de AVG-richtlijnen en gaan we vertrouwelijk om met de gegevens die je verstrekt. Onze medewerkers zijn geselecteerd op hun betrouwbaarheid en geheimhoudingsplicht is contractueel vastgelegd. De dictaten en teksten worden in een beveiligde omgeving opgeslagen en na een aantal maanden verwijderd. De documenten worden versleuteld met een wachtwoord aan jou verzonden.

Moet ik een vast aantal uren afnemen?

Nee, je betaalt bij ons alleen voor de woorden die wij voor je hebben uitgewerkt. Als je een tijdje geen dictaten of teksten aanlevert, ontvang je geen factuur. Onze dienstverlening leent zich er bij uitstek voor om kleinschalig af te nemen. Heb je onverwacht meer opdrachten? Onze collega’s vangen pieken moeiteloos op. Kortom: we zijn flexibel inzetbaar, maar je kunt ook een vaste hoeveelheid per week afnemen.

Waarom zou ik kiezen voor de taalexperts van Emma Handson?

Onze typistes en tekstcorrectoren zijn minimaal hbo-geschoold en hebben ieder hun eigen expertise. Zij leveren je teksten taalkundig perfect en helder aan. Tevens ben je verzekerd van een veilige en kwalitatieve uitwerking, die je binnen 24 uur versleuteld terugvindt in jouw mailbox. Wil je liever een typiste of tekstcorrector (tijdelijk) op locatie? Dit behoort ook tot de mogelijkheden.

Ik wil graag meer informatie. Hoe kan ik contact opnemen?

Dit kan door te bellen naar (073) 747 00 54, te mailen naar info@emmahandson.nl of klik hier. We gaan graag de samenwerking met je aan!

Interesse om als tekstcorrector aan de slag te gaan?

Vind je het leuk om dagelijks met taal bezig te zijn en kent de Nederlandse taal voor jou geen geheimen? Dan maken wij graag kennis met je. Je ervaring is niet van belang; je motivatie wel! Klik hier om direct te solliciteren.

Benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen betekenen?