Even voorstellen: typist en tegenlezer Sophie

11 april

Sophie deed onder meer een opleiding tot doktersassistente én is al langer bezig met redigeren. In haar baan als (medisch) typist en tegenlezer bij Emma Handson komen haar ervaringen mooi samen. “Dit is de perfecte combinatie!” We stellen haar graag aan je voor.

Medische terminologie

Het duurde even voor Sophie wist ‘wat ze later wilde worden’. Uiteindelijk deed ze een avondopleiding tot doktersassistente. “Het leukste vak tijdens mijn opleiding vond ik medische terminologie”, vertelt ze. Dat sluit aan bij wat ze bij Emma Handson doet. Maar eerst terug naar toen: “Ik ben niet als doktersassistente gaan werken, omdat ik de verantwoordelijkheid aan de telefoon te groot vond. In plaats daarvan ben ik gaan bloedprikken. Helaas kon ik die baan niet goed meer combineren met mijn drukke gezin.”

Redigeren

Naast haar werk op de prikpost begon Sophie voor zichzelf: “Ik hielp mensen, met name studenten, met het nakijken van Nederlandse teksten. Ik heb ook twee boeken geredigeerd die daadwerkelijk zijn uitgegeven. Dit was erg leuk om te doen, maar ook heel druk! Ik ging dus op zoek naar een nieuwe uitdagende functie en kwam toen de vacature van Emma Handson tegen. Er werd gevraagd om kennis van medische terminologie, dus dat was, en is, de perfecte combinatie!”

Typist en tegenlezer

Wat haar werk dan precies inhoudt? Sophie: “Ik typ dictaten uit die medisch experts en schaderegelaars hebben ingesproken. Daarnaast redigeer ik teksten van medisch experts en arbeidsdeskundigen en kijk ik de getypte dictaten van collega’s na. Ik kom dus veel medische termen tegen in de teksten die ik typ en redigeer. Ik vind het heel interessant om een kijkje te krijgen in het werk van de medisch specialisten en in het leven van mensen. Daar gaan we uiteraard wel discreet mee om. Sinds kort beheer ik samen met een collega trouwens ook het handboek. Hierin houden we alle richtlijnen en wensen van onze klanten bij. Fijn om daar een bijdrage aan te leveren!”

Een dag aan het werk

Sophie vertelt hoe haar werkdag gaat: “’s Ochtends als ik de computer opstart, kijk ik eerst op het intranetportaal: zijn er nog nieuwtjes? Zeker omdat ik vanuit huis werk, vind ik het fijn om zo verbonden te zijn met het bedrijf. In mijn e-mail vind ik vooral feedback van collega’s, omdat ik nog niet op alle klanten volledig ben ingewerkt. Iedere klant heeft zijn eigen wensen en het is natuurlijk de bedoeling dat teksten perfect naar de klanten gaan. Van die feedback leer ik veel. Via Skype houd ik contact met mijn directe collega’s. De coördinator verdeelt de taken, maar eigen inbreng geven, mag ook altijd. Als ik bijvoorbeeld even tijd nodig heb voor werkzaamheden aan het handboek, dan geef ik dat aan. Zo is het werk steeds weer anders, ook omdat iedere klant zijn eigen wensen heeft: van zakelijke tot heel losse teksten en van schrijftaal tot spreektaal.”

Flexibel

Wat vindt Sophie zo fijn aan haar werk? “Het is flexibel werk, waarbij je de mogelijkheid hebt volledig vanuit huis te werken. Dat vind ik zelf erg handig en voor mij is het ook noodzakelijk. Ik heb een dochter met een beperking, waardoor mijn gezin veel zorg vraagt. Het is heel fijn dat Emma Handson zo betrokken is en daarin zo meedenkt. Is mijn kind ziek? Dan kan ik haar van de opvang halen, in bed leggen en verder werken. Als het nodig is, werk ik ’s avonds dan nog even door. Zo werkt de flexibiliteit beide kanten op.”

Ontspanning

En het allerleukste? “Ik zie het werk echt als ontspanning”, zegt Sophie. “Daarnaast werk ik in een hecht team, ook al zien we elkaar niet zoveel. Ik ben nog niet één keer met tegenzin achter mijn computer gaan zitten!”

Dank, Sophie! Veel werkplezier bij Emma Handson!

Houd jij ook van werken met de Nederlandse taal? Bekijk onze vacatures.

Benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen betekenen?