Even voorstellen: notulist Kees

4 januari

Kees begon nog tijdens het afronden van zijn studie als notulist bij Emma Handson. Het is dus zijn eerste baan en die bevalt hem prima. “Emma Handson is een erg professionele, mensgerichte organisatie met enthousiaste collega’s.”

Economie en schrijven

Kees studeerde Commerciële Economie aan de Hanzehogeschool in Groningen. De kennis die hij daar opdeed, kan hij gebruiken bij het werk als notulist dat hij nu voor Emma Handson doet. Ook een van zijn andere interesses past goed bij dat werk. “Ik hou heel veel van taal en ben altijd al bezig geweest met lezen en schrijven”, vertelt Kees. “Daarnaast vind ik het erg interessant om nieuwe dingen te leren die te maken hebben met economie. Daarom is notuleren bij pensioenfondsen voor mij een ideale combinatie. Het is het beste van beide werelden.”

Notuleren

Als notulist is het de taak van Kees om de vergaderingen zo goed mogelijk vast te leggen. Hij vertelt hoe dat gaat: “Ik bereid de vergadering voor aan de hand van de agenda en bijbehorende vergaderstukken. Zo’n vergadering kan fysiek of digitaal zijn. Tijdens de vergadering maak ik aantekeningen van de meest relevante informatie uit de vergadering voor de notulen.”

Uitwerken en versturen

Na de vergadering is het werk nog niet klaar. “Thuis werk ik de aantekeningen verder uit en als de notulen klaar zijn, stuur ik ze naar de tegenlezers”, legt Kees uit. “De tegenlezers corrigeren, doen suggesties en adviseren om de tekst van de notulen inhoudelijk én tekstueel naar een hoger niveau te tillen. Deze correcties, suggesties en adviezen verwerk ik in de notulen en vervolgens stuurt ons supportteam de notulen naar de klant. Zo is het een echte coproductie geworden.”

Drachten en Vught

Dat Kees in Drachten woont en Emma Handson haar kantoor in Vught heeft, is geen enkel probleem. “Veel van de werkzaamheden, zoals het voorbereiden en uitwerken van vergaderingen, doe ik thuis”, legt Kees uit. “In de planning wordt ook altijd rekening gehouden met mijn woonplaats. De fysieke vergaderlocaties zijn prima bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto en ik woon digitale vergaderingen vanuit huis bij. Bijeenkomsten met collega’s worden vaak georganiseerd op een centrale locatie in het land.”

Emma Handson

Werken bij Emma Handson kent veel voordelen, vindt Kees. “Het is een erg professionele, mensgerichte organisatie met enthousiaste collega’s. De mate van autonomie is hoog en dat spreekt mij aan. Daarnaast word je goed ondersteund en biedt Emma Handson de mogelijkheid tot het ontwikkelen van jezelf, bijvoorbeeld met de SPO-cursus die ik nu volg. Dat is iets wat ik erg waardeer.”

Dank, Kees! We wensen je nog veel ontwikkelmomenten en werkplezier!

Houd jij ook van schrijven en bezig zijn met taal en tekst? En wil je inhoudelijk veel leren? Ons notulistenteam breidt graag uit met meer enthousiaste collega’s. Bekijk onze vacatures.

Benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen betekenen?