Emma notuleert blijft bij in de zomer

12 augustus

De zomer is een rustige periode voor Emma notuleert. Veel vergaderingen worden immers om de zomervakantie heen gepland. De zomer is dus het ideale moment om onze kennis up-to-date te houden en ons optimaal voor te bereiden op de drukke periodes die komen gaan. Met het Zomerprogramma kunnen onze notulisten zich doorontwikkelen.

Vakantie en notuleren

Vooropgesteld: natuurlijk gaan ook wij lekker op vakantie om de batterij weer op te laden. Want zo rustig als het in de zomer is, zo druk wordt het in september weer, als iedereen terug is en weer bij elkaar wil komen. Ook liggen niet alle vergaderingen stil. Voor de vergaderingen die wél doorgaan, hebben wij altijd notulisten beschikbaar. En een tip: misschien vind jij het juist nu handig om Emma Handson in te schakelen, als jouw vergadering doorgaat en degene die bij jullie altijd notuleert op vakantie is.

Richtlijnen en voorbeeldnotulen

Door de relatief rustige periode hebben we naast het notuleren tijd voor andere zaken. Denk aan het bijwerken van klantrichtlijnen en voorbeeldnotulen. Die hebben we voor elke klant, zodat we een consistent stijl- en woordgebruik kunnen garanderen. Voor veranderende wensen of als we nieuwe klanten of uitbreidingen hebben, zorgen we dat deze documenten helemaal up-to-date blijven.

Workshops

Er worden in het Zomerprogramma voor notulisten ook diverse workshops aangeboden. Denk aan workshops voor Outlook, Word en Excel. Natuurlijk werken we dagelijks met deze programma’s en weten we er genoeg van om er goed mee te kunnen werken. Maar er zijn collega’s die echte wizards met deze programma’s zijn. Zij zorgen ervoor dat we alle tips en tricks leren en zo nog efficiënter kunnen werken.

Update pensioenen

Emma Handson notuleert veel voor pensioenfondsen. Daarom volgen alle notulisten de basisopleiding Pensioenen bij SPO. Voor de nieuwere notulisten is er in de zomer dus tijd om zich te verdiepen in deze online cursus. Bovendien krijgen alle notulisten de tijd om zich in te lezen in de actualiteiten in pensioenland, zoals het nieuwe pensioenakkoord, waarop alle fondsen zich momenteel moeten voorbereiden. Er is hiervoor ook een speciale opleidingsmiddag geweest, die gelukkig weer eens fysiek kon plaatsvinden.

Nog betere verslaglegging

Notuleren is een vak, dat mag duidelijk zijn. Daarom is het goed om samen te komen om te overleggen hoe ieder dit nu aanpakt. De structuur en essentie van goede verslaglegging worden in een workshop besproken om gezamenlijk tot een nog hoger niveau van notuleren te komen. De beleggingsadviescommissies zijn daarin nog een klasse apart. Gelukkig hebben we collega’s die daar alles van weten en ons hierin kunnen meenemen.

Mindfulness

Werken is één ding, maar ontspannen is zeker zo belangrijk. Vandaar dat ook een introductie in mindfulness onderdeel is van het Zomerprogramma. Hoe kan deze stroming in de psychologie helpen in het drukke bestaan als notulist? En ja, ook hier hebben we een collega die hierin het voortouw neemt. De notulisten van Emma Handson hebben allerlei achtergronden, waardoor we een divers geheel vormen en veel van elkaar kunnen leren.

Gezelligheid

Emma Handson zou Emma Handson niet zijn als we het Zomerprogramma niet afsluiten met een gezellig informeel samenzijn. Werken en plezier gaan bij ons hand in hand. Met een hapje en een drankje kunnen we heerlijk bijpraten met de collega’s.

De zomer is alweer bijna te kort voor al onze plannen. Eén ding is zeker: wij staan in september weer helemaal opgeladen en bijgepraat klaar om nieuwe notulen te maken.

Ben jij ook op zoek naar een notulist die helemaal bij is? Neem contact op via info@emmahandson.nl, telefonisch via (073) 747 00 54 of klik hier. Wij bespreken graag alle mogelijkheden. Of ben jij een taalliefhebber en op zoek naar een leuke baan waarin je de mogelijkheid krijgt om continu bij te leren? We hebben altijd ruimte voor enthousiastelingen die notulist willen worden. Bekijk onze vacatures.

Benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen betekenen?