Meike van den Berg had het druk met afspraken, het bijhouden van haar e-mail én haar to-dolijst. Dankzij de persoonlijke cursus Slimmer werken van Emma adviseert heeft ze de controle over haar agenda terug: “Plannen en structureren leer je niet op je opleiding, dus het is logisch dat we daar meer aandacht voor moeten hebben.”

“De cursus Slimmer werken is laagdrempelig en wordt echt op maat aangeboden.”

Over Meike van den Berg

Meike werkt als coördinator van het wijkteam voor MijnGemeenteDichtbij, de gezamenlijke werkorganisatie van de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel. “In zo’n wijkteam werken verschillende disciplines samen”, legt Meike uit. “Participatie, jeugd, Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), leerplicht en schuldhulpverlening. Het is mijn rol om het wijkgericht werken meer vorm te geven en te zorgen dat wij als team optimaal kunnen samenwerken.”

De controle terugkrijgen

Meike liep ertegenaan dat ze geen controle had over haar eigen agenda. “Ik liep van hot naar her en kwam vaak op afspraken nét te laat”, bekent ze. “Dat kwam omdat ik dan geheel pragmatisch mijn agenda volledig had volgeblokt met allemaal afspraken achter elkaar, waardoor ik gewoon geen realistische planning had. En mijn mailbox was onoverzichtelijk, waardoor ik mijn mail niet kreeg weggewerkt en voor mijn gevoel elke keer achter de feiten aan liep.“

Pragmatische hulp

Franka, directeur van Emma Handson, raadde Meike de cursus Slimmer werken aan. “Jullie collega Marlon heeft mij heel pragmatisch meegenomen door naast mij te gaan zitten”, vertelt Meike. “Zij is twee keer bij mij op het werk geweest om samen te kijken naar wat ik precies nodig had. Een aantal praktische tools heeft ze ook gelijk laten zien. Dat was heel fijn, omdat er direct resultaat zichtbaar was.”

Meer dan een knoppencursus

Marlon maakte Meike onder meer wegwijs in de vele mogelijkheden van Outlook. “Outlook heeft heel veel opties, die je niet allemaal hoeft te kennen”, vindt Meike. “Je kunt wel een knoppencursus volgen, maar dan moet je nog steeds zelf de keuze maken wat nou handig is voor jou. Omdat Marlon er zoveel van weet, kon ze mij direct een aantal superpraktische zaken laten zien, waarmee ík gemakkelijker gebruik kan maken van Outlook. Ik ben die tools daarna ook echt gaan gebruiken.”

Niet volplannen

Ook voor haar agenda kreeg Meike handige tips. “Ik dacht altijd dat ik heel nuttig en efficiënt bezig was door mijn afspraken direct na elkaar te plannen”, zegt Meike. “Nu maak ik na ieder overleg op welke actiepunten ik moet uitwerken en hoeveel tijd ik daarvoor nodig heb. Ik plan dan meteen tijd in mijn agenda om die zaken uit te kunnen werken. Dit doe ik ook als voorbereiding op een overleg. Ik heb ontdekt dat ik juist flexibeler ben door blokken in mijn agenda vrij te houden. Van de 100% die je werkt, moet je 20% geen afspraken hebben staan op je dag. Dat was voor het eerst dat ik dat op die manier hoorde.”

Aanrader

Meike vindt de cursus Slimmer werken zeker een aanrader. “Ja, absoluut”, bevestigt ze. “Het is laagdrempelig en wordt echt op maat aangeboden. Kijk, we hebben allemaal een bepaald vakgebied, waarop we worden ingezet, maar plannen en structureren leer je eigenlijk niet in je opleiding. Dan is het ook wel logisch dat mensen daar tegenaan lopen en dat we aandacht nodig hebben hoe we zaken zo efficiënt mogelijk inrichten. Als je dan in twee keer twee uurtjes pragmatisch geholpen wilt worden, zou ik dat zeker een ander ook adviseren!

Neem de controle over je agenda in eigen handen met een persoonlijke cursus Slimmer werken. Laat ons weten wat wij voor je kunnen betekenen. Neem contact op via info@emmahandson.nl, (073) 747 00 54 of vraag direct meer informatie aan.

“De personal assistants zijn heel betrokken en denken actief mee met oplossingen.”

Benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen betekenen?