BOW assessments & coaching bestaat tien jaar en is in die tijd flink gegroeid. Eigenaar Laura bouwde een team om zich heen en schakelde een personal assistent (PA) van Emma Handson in. Nu is het tijd voor de volgende stap.


“Wegens tijdgebrek doen we dingen zoals ze moeten, maar heel veel kan ook veel slimmer.”

Over BOW

Laura richtte BOW tien jaar geleden op. “We zijn een psychologisch adviesbureau en richten ons op assessments en coaching”, vertelt Laura. “Ik heb het eerste jaar alleen gewerkt, maar al snel bleek dat er heel veel aanvragen waren. Ik heb een team om me heen gebouwd met psychologen en coaches die hun werk super verstaan.”

Assistent voor assessments

Laura schakelde Emma Handson in om haar te ontlasten bij de voorbereiding van assessments. Inmiddels is PA Loes een vaste waarde voor het bedrijf. “BOW is mijn ‘kindje’ en daar heb ik tien jaar lang mijn hele ziel en zaligheid in gelegd”, vertelt Laura. “Maar ik wilde niet meer zoveel tijd kwijt zijn aan al die administratieve zaken. Als je kijkt naar zo’n assessment, daar gaat zoveel aan vooraf. Loes neemt me dat helemaal uit handen en neemt steeds meer werk op zich, waardoor BOW kan groeien en ik ook. De hulp van Loes zorgt ervoor dat ik een veel betere werk-privébalans heb.”

Volgende stap

Voor Laura was het tijd voor een volgende stap en daar kwam de training Slimmer werken van pas. “Wegens tijdgebrek doen we dingen vaak zoals ze moeten, maar heel veel kan ook veel slimmer”, weet Laura. “Ik doe dit werk al tien jaar, dus heb mijn eigen manier van werken, maar bij veel processen ben ik wel zo’n beetje uitgedacht. Het is dan fijn als iemand met je meekijkt hoe dingen efficiënter kunnen. Dat zie je zelf niet meer.”

Inzicht

Adviseur Marlon gaf Laura in de training Slimmer werken vooral veel inzicht. “Ik weet dat ik toe ben aan een crm-systeem, maar was me niet bewust van de last die ik heb van de bulk aan data in mijn e-mail”, bekent Laura. “Ik ben juist heel gestructureerd en werk met veel mappen. Maar Marlon heeft me laten inzien dat ik niet alles hoef te bewaren. Zij heef het probleem van mijn mailbox inzichtelijk gemaakt, waardoor ik direct actie kon ondernemen. Ik wil helemaal niet zo’n overvolle mailbox. Het is fijn dat ik daar hulp bij krijg met praktische handvatten.”

E-mail en agenda

Naast tips voor de e-mail gaf Marlon ook tips over de agenda. “Wat ik heb onthouden, is bijvoorbeeld dat als je acties hebt, je daar echt een prioriteit van maakt in je agenda”, vertelt Laura. “Ik weet nu ook dat je e-mails als notitie in een agenda-activiteit kan hangen, zodat je alle informatie op één plek hebt staan. En dat je to-do’s zo formuleert dat daarin alle informatie staat. Dan hoef ik niet meer na te denken wat het ook alweer betekende, zodat ik mijn hersenen echt help.”

Delegeren

Laura ziet veel in de combinatie van training en ondersteuning. “De training heeft mij echt opgeleverd dat ik er een prioriteit van heb gemaakt om met Loes uren vrij te maken om mijn mailbox op te schonen”, geeft Laura aan. “Ik vond het best een drempel om mijn mailbox open te stellen voor iemand anders, want daar staat echt alles in. Toch ga ik dat doen. Ik wil mijn e-mail eigenlijk niet meer zelf hoeven bijhouden, dus ik maak Loes mede-eigenaar. Dat geeft rust en ruimte.”

Rust en overzicht

Het crm-systeem is inmiddels met hulp van Emma Handson uitgekozen en kan binnenkort worden ingericht. Samen met een opgeruimde mailbox dankzij de tips uit de training Slimmer werken moet dat zorgen voor nog meer balans in het leven van Laura en haar bedrijf BOW. “Als je de tips toepast, geeft het zeker veel rust en overzicht.”

Wil je meer weten over BOW? Kijk dan op https://bowadvies.nl/.  

Wil jij ook weten wat je zelf efficiënter kan doen en waarvoor je beter hulp kan inschakelen? Lees meer over de training Slimmer werken of neem direct contact op via adviseert@emmahandson.nl of (073) 747 00 54 en vraag naar Marlon van Dijk.

Benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen betekenen?