Supersnel een compleet rapport voor arbeidsdeskundigen
13 april
Arbeidsdeskundigen hebben veel afspraken met cliënten. En al die afspraken moeten worden uitgewerkt tot een compleet rapport of verslag dat naar de cliënt moet worden verstuurd. Dit kun je als arbeidsdeskundige zelf doen, maar wist je dat je het uitwerken ook kunt uitbesteden? Hoe dat werkt en wat het jou oplevert, zetten we graag voor je op een rij.
Allereerst even voor de leek: wat doet een arbeidsdeskundige?
Een arbeidsdeskundige beoordeelt in hoeverre iemand nog arbeid kan verrichten en/of begeleidt mensen vanuit (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid, zodat ze weer aan het werk kunnen. De onderzoeken legt de arbeidsdeskundige vast in rapporten. Dat kan diegene zelf doen, maar het is ook mogelijk om dit uit te besteden aan Emma Handson.
Waarom zou een arbeidsdeskundige het maken van rapportages uitbesteden?
Je hoeft als arbeidsdeskundige jouw verslag alleen in te spreken, telefonisch of via onze app. De transcriptionisten van Emma Handson werken vervolgens de rapportages snel en secuur uit. Dat scheelt veel tijd voor jou. Als arbeidsdeskundige krijg je namelijk een kant-en-klaar rapport dat je direct naar je cliënt kan sturen. Zo kun jij sneller aan de slag met de acties die uit de gesprekken naar voren komen.
Hoe snel worden rapporten uitgewerkt?
Emma Handson spreekt met de arbeidsdeskundige een deadline af, waarbinnen die gegarandeerd het rapport retour ontvangt. Dit kan 24, 48 of 72 uur zijn; net wat jou het beste uitkomt. Als het echt haast heeft, kunnen we rapporten met prioriteit behandelen en dan is een rapport zelfs al binnen een paar uur gereed. Maar snelheid gaat nooit ten koste van nauwkeurigheid: alle rapporten worden nagekeken door een collega, zodat er geen enkel foutje insluipt.
Arbeidsdeskundigen gebruiken veel medische termen. Gaat dat wel goed?
Emma Handson werkt veel voor arbeidsdeskundigen en medisch adviseurs. Daardoor zijn wij op de hoogte van medische termen en hebben we een ruime ervaring in het uitwerken van arbeidsdeskundige rapporten. Wij kijken niet op van termen als een functionelemogelijkhedenlijst (FML) of een acceleratie-deceleratietrauma. Zo zei Patrick van Vector Arbeidsdeskundig Advies eerder over het uitbesteden van het uitwerken van zijn rapporten: “Ik heb echt het gevoel dat de kwaliteit van mijn werk daar heel veel beter van is geworden.”
Is spraakherkenning niet net zo goed?
Software voor spraakherkenning wordt wel steeds beter, maar is zelden foutloos. Zeker als je specialistische terminologie gebruikt, kan het zomaar zijn dat die verkeerd wordt overgenomen. Je moet het dus altijd helemaal doorlezen en niet alleen de dingen die verkeerd zijn verstaan zelf corrigeren, maar ook de foute hoofdletters en interpunctie. In tegenstelling tot software begrijpen mensen wél wat je bedoelt en bij Emma Handson kun je rekenen op een rapport in foutloos Nederlands. We denken mee en maken een opmerking bij twijfel, zodat je alleen die stukjes hoeft na te kijken. Werk je toch liever met spraakherkenningssoftware? Dan kun je ons inschakelen om je rapport te redigeren.
Hoe werkt het inspreken?
Je kunt inspreken via een telefoonlijn, maar de gemakkelijkste manier is onze Mobiel Dicterenapp. We hebben deze app zelf ontwikkeld en verbeteren die continu aan de hand van de wensen van onze klanten. Daarom is de app heel gebruiksvriendelijk.
Je start de app op en kunt met een druk op de knop pauzeren en verdergaan. Omdat we bij Emma Handson met sjablonen werken die met de arbeidsdeskundige zelf zijn opgesteld, kun je aan de hand van dit sjabloon inspreken, zodat onze transcriptionisten precies weten welke tekst ze waar moeten invullen. Als je tevreden bent, verstuur je veilig je dictaat via de app.
Moet een rapport perfect worden ingesproken?
Nee hoor! Onze transcriptionisten zetten spreektaal om naar schrijftaal. Jouw eh’s en opnieuw geformuleerde zinnen krijgt dus niemand mee. En je hoeft echt niet helemaal opnieuw te beginnen als de hond even blaft op de achtergrond of iemand je onderbreekt. Jij vertelt je verhaal en wij zorgen ervoor dat het rapport er goed uitziet.
Heb je een tip voor insprekers?
Wat wij zelf heel fijn vinden, is duidelijk inspreken met zo min mogelijk bijgeluiden zoals continu geritsel met papieren en buitengeluiden. En bij namen is het wel fijn als die duidelijk worden gespeld. Zoals gezegd, is dat voor medische terminologie niet nodig. Die herkennen wij wel.
Wil jij geen tijd meer verliezen door zelf je rapporten uit te werken? Besteed het uit aan de transcriptionisten van Emma Handson. En dat geldt niet alleen voor arbeidsdeskundigen. We hebben ook ervaring met juridische rapporten, interviews en dergelijke. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden. Neem contact op via info@emmahandson.nl, telefonisch via (073) 747 00 54 of klik hier voor direct contact.