Het is zomer! Voor velen dé tijd om op vakantie te gaan. Eindelijk tijd om een goed boek te lezen, een mooie podcast te luisteren of lekker een dagje weg te gaan. Maar waar begin je in het grote aanbod? Wij vroegen onze collega’s naar hun beste tips.

Managementboeken

Wil je de tijd in je vakantie nuttig besteden? Dan is een managementboek een aanrader. Even helemaal weg uit de dagelijkse sleur kun je je verdiepen in groei, teamwork en cultuur. Onze collega’s tippen:

  • ‘Scaling up. De groeiformule’ door Verne Harnish: voor bedrijven die willen groeien.
  • ‘De Cultuurladder’ door Marcel van Wiggen, Gerard Vriens en Frits Galle: een praktisch model voor leiderschaps- en teamontwikkeling.
  • ‘Werkgeluk werkt’ door Lieke Bezemer: voor hr-professionals.
  • ‘Krachtig. Hoe bouw je een bedrijfscultuur van vrijheid en verantwoordelijkheid’ door Patty McCord: over de bedrijfscultuur bij Netflix.

Podcasts

Zoek je iets dat juist niets met werk te maken heeft? En waarbij je zelfs geen bladzijde hoeft om te slaan? Doe je oortjes in, zoek een lekker plekje in de zon of juist de schaduw en zet een interessante podcast aan. Een van onze collega’s was helemaal weg van de volgende true-crimepodcasts:

  • ‘Grijs gebied’ van de Volkskrant: over de inzet van undercoveragenten door de politie.
  • ‘Brand in het landhuis’ van NPO Radio 1: over een landhuis in Vught, de plaats waar Emma Handson haar kantoor heeft.

Dagjes weg

Ook een dagje weg is een prima manier om helemaal los van je werk te zijn. Geniet van quality time met familie of vrienden of gun jezelf juist een dag helemaal in je eentje. Je kan er iets van opsteken of gewoon plezier maken. Denk eens aan:

  • Fabrique des Lumières in Amsterdam: een projectievoorstelling met kunst van Klimt en Hundertwasser. Volgens een collega ‘een absolute aanrader en we waren onder de indruk van de muziek die erbij werd gespeeld.’
  • Stedelijk Museum Schiedam: net weer open en met een interessante collectie. De huidige tentoonstelling is volgens een collega ‘heel bijzonder, met subtiele effecten die je wel drie keer opnieuw doen kijken en overweldigende effecten voor het wauw-gevoel.’
  • De Tilburgse kermis: de grootste kermis van de Benelux, van 22 tot en met 31 juli 2022.

Bonustip

Wil je ontspannen en helemaal weg tijdens de vakantie én meer tijd voor verdieping tijdens werktijd? Denk dan eens aan het inschakelen van een personal assistant (PA), virtual assistant (VA), typist of notulist. Dan kom jij weer toe aan je eigen werk. Meer weten? Neem contact met ons op door te bellen naar (073) 747 00 54, te e‑mailen naar info@emmahandson.nl of klik hier.

Benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen betekenen?