Communicatie, zowel in woord als geschrift, is essentieel in de juridische sector. Rapportages, contracten, adviesstukken, pleidooien — om over de onderlinge correspondentie maar niet te spreken.

Als jurist wil je je kunnen focussen op de inhoud. De details, dat is waar jij het verschil kunt maken. Daarom is het nuttig om bijkomende werkzaamheden die tijd roven eenvoudiger te maken of uit te besteden. Omdat wij jou graag helpen en je volledig willen ontzorgen, hebben wij taalexperts en ondersteuners die de juridische wereld kennen. Ze kennen het jargon en kunnen als geen ander randzaken uit handen nemen.

Handen vrij en hoofd leeg met mobiel dicteren

Met Emma’s Mobiel Dicterenapp wordt het maken van verweer-, verzoek-, bezwaar- en beroepschriften evenals de dagelijkse communicatie een stuk gemakkelijker. Je spreekt je tekst in — wat het ook is — en binnen enkele tellen wordt deze, veilig en versleuteld, verstuurd naar Emma Handson. Onze juridisch specialisten gaan er meteen mee aan de slag en voor je het weet ontvang je een uitgewerkte versie retour, uiteraard correct gespeld, ook de juridische termen.

Een extra check

Soms zijn je stukken te ingewikkeld om in te spreken of maak je gebruik van spraakherkenning. Dan geeft het je een gerust gevoel als er nog een taalprofesssional naar kijkt. Ook daarmee kunnen we je helpen! Wij controleren je teksten op taal, interpunctie en consistentie, conform het Groene Boekje en met oog voor jouw jargon. Zo weet je jezelf ervan verzekerd dat jouw tekst niet alleen inhoudelijk, maar ook taalkundig in het oog springt. En denk ook eens aan het laten redigeren van je jaarverslag!

Goed geregeld

Bij Emma kennen we veel vormen van managementsupport. Of je nu ondersteund wilt worden door een behendige business- of personal assistant (BA & PA) met affiniteit met juridische zaken of een projectmanagementondersteuner (PMO) zoekt die weet hoe de juridische sector elkaar zit en je bijvoorbeeld tijdelijk bijstaat bij het opzetten en inrichten van een systeem zoals Basenet, Emma levert ze. Op locatie of op afstand, flexibel inzetbaar en altijd met een glimlach.

Zwart-op-wit

Ook voor het notuleren van bijvoorbeeld een klachtencommissie draaien wij onze hand niet om. Het uitbesteden van notuleren is niet alleen praktisch, het is ook nog eens enorm nuttig. Onze notulist voorziet je van een helder, professioneel verslag, vanzelfsprekend grammaticaal en inhoudelijk correct. We kunnen notulen in meerdere talen leveren indien gewenst. We spreken in ieder geval de juridische taal. Zo weet iedere stakeholder precies wat er besproken én afgesproken is. Zwart‑op‑wit, dat telt.

Voor wie?

Uit het dienstenpakket van Emma Handson zijn met name de volgende diensten erg nuttig voor de juridische markt:

  • Advocaten
  • Bedrijfsjuristen
  • Juridisch medewerkers
  • Notarissen
  • Paralegals

Benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen betekenen?