Van trainee naar manager

16 februari

Als trainee bij Emma Handson krijg je de kans om een kijkje in de keuken te nemen bij het complete palet aan diensten dat Emma Handson biedt. Dat zorgt ervoor dat je je kunt ontwikkelen en kunt ontdekken wat je leuk vindt. Lisette is een mooi voorbeeld van waarin dit kan resulteren. Ze begon bijna acht jaar geleden met een stage direct na haar opleiding en is nu sinds een paar jaar manager van de afdeling Emma rapporteert & redigeert. Ze vertelt graag over de kansen die ze kreeg.

Ontdekken wat leuk is

Lisette studeerde Toegepaste Psychologie en Marketing en Communicatie. Toen ze klaar was met studeren, wist ze niet precies wat ze wilde. Ze leerde Emma Handson kennen via een tante die hier werkte als typiste. Lisette solliciteerde op de functie van notulist, maar Franka, directeur van het bedrijf, keek verder. “Zij zag mij meer in de rol van ondersteuning van collega’s. Dan kon ik ontdekken wat ik leuk vond,” zegt ze. “Ik ben begonnen met een stage van een maand.”

Meedraaien in het bedrijf

Emma Handson was toen Lisette begon nog een stuk kleiner. “De functies liepen toen wat meer door elkaar”, vertelt Lisette. “Ik nam de telefoon aan, deed administratie, ondersteunde bij marketing, notuleerde en hielp een PA (personal assistant) bij haar werkzaamheden voor een klant. Ik pakte gewoon alles aan wat op mijn pad kwam.” In een traineeship kun je doen wat Lisette ook deed, maar dan door steeds een half jaar mee te draaien op de drie afdelingen waarover Emma Handson de werkzaamheden tegenwoordig heeft verdeeld. “Ik heb heel veel geleerd door zoveel verschillende dingen te doen”, aldus Lisette. “Door het gewoon te doen, ontdek je of het iets voor je is.”

Coördinator notuleren

Lisette ontdekte dat vooral de veelzijdigheid van het werk haar aansprak. Een nieuwe uitdaging ging ze dus niet uit de weg: toen er steeds meer vraag kwam naar de notuleerservice, werd ze erop ingewerkt om onder meer de vergaderplanning te organiseren. “We gingen van 200 naar 400 vergaderingen per jaar en zo werd dat steeds meer”, weet Lisette nog. Ter vergelijking: nu, slechts een paar jaar later, notuleert Emma Handson meer dan 2.000 vergaderingen per jaar.

“Er moesten notulisten worden aangenomen en worden ingewerkt”, vervolgt Lisette. “De afdeling Emma notuleert groeide snel en daarmee ook mijn rol als coördinator. Zo kwam ik in aanraking met recruitment, sales en planning. En als er voor een vergadering niemand beschikbaar was, ging ik zelf notuleren.”

PA op locatie

Door alles aan te pakken, kreeg Lisette ook de kans om als procesmanager bij een klant op locatie te werken. “Zo’n mooie PA-opdracht wilden we niet laten schieten”, vertelt Lisette. “Bovendien vond ik het fijn om ons werk ook eens vanaf de andere kant te zien. Ik heb het daar heel erg naar mijn zin gehad. Ik krijg energie van het echt helpen van mensen, van het nuttig zijn. Dat kon ik ook in deze functie. Ik ging voor drie tot zes maanden, maar heb er door verlengingen ruim een jaar gezeten.”

De cirkel rond met rapporteren

Toen de opdracht bij de klant afliep, was Emma Handson inmiddels zo gegroeid, dat Franka een aparte manager wilde aanstellen voor de afdeling Rapporteert & redigeert. “Juist omdat ik voor deze afdeling nog weinig had gedaan, zag ik dat wel zitten”, zegt Lisette. “Hiermee is de cirkel rond. Ik ben nu drie jaar manager van de afdeling Emma rapporteert & redigeert. Daarnaast houd ik me bezig met sales, ben ik procesmanager voor een ICT-project en ben ik lid van het managementteam. Zo ben ik nog steeds betrokken bij het hele bedrijf.”

Organisatiebrede kennis

Lisette vindt het een groot voordeel dat ze alle aspecten van het bedrijf heeft leren kennen, een kans die nieuwe trainees ook krijgen. Lisette: “Het is fijn om veel te kunnen doen en veel te weten. Collega’s zeggen weleens: ‘Jij weet echt alles’. Dat vind ik een mooi compliment. Je moet gewoon alles proberen!”

Traineeship

Wil jij ook alles aanpakken en ontdekken wat jij leuk vindt en waar je krachten liggen? Denk dan eens aan een traineeship bij Emma Handson. Jouw enthousiasme en de wil om anderen te helpen is het enige wat je nodig hebt.

Benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen betekenen?