Stage bij Emma Handson

7 april

Het kan inmiddels niemand meer zijn ontgaan: Emma Handson is continu aan het groeien. Als onderdeel van die groei hebben we weer een nieuwe stap gezet: we zijn Erkend Leerbedrijf en kunnen zo officieel stagiaires begeleiden bij een stage voor hun opleiding. Lotte heeft de eer onze allereerste stagiaire te zijn. Zij vertelt over haar ervaringen.

Lotte is 17 jaar en volgt de mbo 4-opleiding Management Assistent aan het Koning Willem I College in Den Bosch. Ze zit nu in haar tweede jaar en loopt een half jaar stage bij Emma Handson.

Vertel, hoe kom je bij Emma Handson terecht?

“Eigenlijk via-via. Een collega van mijn moeder, waar ik ook weleens oppas, kende Franka (van Dommelen, directeur, red.) en raadde Emma Handson aan. Ik ben gaan bellen en toen bleek het bedrijf inderdaad goed te passen. Franka heeft toen speciaal geregeld dat Emma Handson Erkend Leerbedrijf werd en zo kon ik hier aan de slag.”

Dat is goed geregeld! En hoe bevalt het?

“Ik vond het wel echt heel erg wennen. Het is ook mijn eerste echte stage. Het was de bedoeling dat ik ging helpen bij de telefoonservice, maar dat vond ik in het begin doodeng. Het is heel professioneel hoe ze hier de telefoon opnemen. Dat is wel wat anders dan in het pannenkoekenhuis waar ik een bijbaantje heb. Ik heb veel meegeluisterd hoe de anderen het doen en ben op een gegeven moment zelf begonnen met één klant. Er kwamen steeds meer klanten bij en nu neem ik alle telefoontjes aan en vind ik het ook leuk om te doen!”

Knap hoor! Wat doe je nog meer?

“De telefoonservice is meer dan telefoneren alleen. Ik doe bijvoorbeeld ook agendabeheer. En ik heb al een paar keer dictaten mogen uitwerken voor Franka en andere collega’s. Dat vond ik ook echt leuk om te doen. Dat wordt ook een vak op school volgend jaar, dus het sluit perfect aan bij mijn opleiding.”

Hoe zit het met grotere opdrachten?

“Die pak ik niet zelf op, maar ik kan wel meekijken met collega’s, hoe zij dat aanpakken. Daar leer ik heel veel van. Verder heb ik met een collega een lunch georganiseerd voor een jubilerende collega: op de locatie kijken wat er mogelijk was tegen welke kosten, de versiering regelen, alles wat erbij komt kijken. Dat plannen en organiseren is ook leuk om te doen.”

Moet je ook opdrachten doen voor school?

“Ja, ik moet twee stageopdrachten doen en daar krijg ik alle ruimte voor. Ik heb al een verslag gemaakt waarin ik mijn taken en werkzaamheden moest beschrijven, bij wat voor bedrijf ik werk en hoe de begeleiding is. Nu ben ik bezig met de tweede opdracht: het maken van een bedrijfsbrochure over Emma Handson. Die zal ik ook presenteren voor mijn begeleiders van school en Emma Handson als afsluiting.”

Hoe zit het met de begeleiding?

“De begeleiding is echt goed. Ik heb twee stagebegeleiders die allebei PA zijn en met wie ik wekelijks een gesprek heb om te kijken hoe het gaat, wat ik leuk vind om te doen en of er dingen zijn die ik niet meer wil doen. Verder heb ik elke maand een evaluatiegesprek met hen. Dan kunnen we breder kijken hoe het gaat en bespreken we ook welke stappen ik heb gemaakt, hoe ik ben gegroeid in die afgelopen maand. Eén stagebegeleider zit nu extern, maar dan spreek ik haar gewoon telefonisch. En ik kan ook bij hen terecht als ik ergens mee zit.”

Heb je veel geleerd tijdens je stage?

“Ik had aan het begin van mijn stage echt niet kunnen denken dat ik de telefoonservice zo leuk zou vinden. Daar heb ik echt veel in geleerd. Werken bij Emma Handson is natuurlijk wel anders dan als je bij een tandarts of ondernemer de PA bent. Hier ben je met allemaal mensen die hetzelfde werk doen. Daarom ben ik ook blij dat ik al die tijd gewoon op kantoor heb kunnen werken. Daar was ik wel een beetje bang voor door corona. Een keer thuiswerken is niet erg, maar hier krijg ik een veel beter beeld van het bedrijf en leer ik nieuwe dingen door mee te kijken met collega’s. Het is wel heel fijn dat ik die mogelijkheid heb gekregen. We zitten wel met minder mensen op kantoor dan normaal, maar de andere PA’s wisselen af en dan kan ik hier gewoon alle dagen zijn.”

Wil je nog iets kwijt ter afsluiting?

Ik heb het echt naar mijn zin, zet dat er maar in! Er is geen dag dat ik geen zin heb om naar mijn stage te gaan.”

Dank je Lotte, en nog veel succes met de afronding van je stage.

Ook stage lopen?

Mede dankzij Lotte is Emma Handson nu dus Erkend Leerbedrijf. Dat betekent dat je bij ons een stage kan volgen die officieel onderdeel kan zijn van je opleiding. We zijn dan ook te vinden op Stagemarkt.nl. Bovendien is Franka aangehaakt als adviseur bij S-BB, een landelijke organisatie die adviseert richting het mbo-onderwijs én heeft Emma Handson het Keurmerk Talentontwikkeling. Ben jij ook op zoek naar een stage om het vak van managementassistent / PA in de praktijk te leren? Laat het ons weten via (073) 747 00 54, info@emmahandson.nl of klik hier.

Benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen betekenen?