PA bij Emma Handson: meer dan genoeg uitdaging en afwisseling

14 juli

Rosie is sinds een jaar personal assistant (PA) bij Emma Handson. Het is een baan die bij weinig studenten in hun ‘wat wil ik later worden’-lijstje staat, maar Rosie ontdekte dat het toch heel goed kan passen: “Ik zocht een vaste basis met voldoende uitdaging en het organisatiestuk past heel goed bij mijn opleiding. Ik kan hier nog wel jaren werken!”

Studie

Rosie studeerde in Utrecht hbo Bedrijfscommunicatie en een master Communicatie en informatiewetenschappen aan de universiteit. Veel studiegenoten, zeker van de universiteit, worden communicatieadviseur of socialmedia-adviseur. Rosie kwam terecht op de marketingafdeling van een uitzendbureau. “Door te werken, kwam ik erachter dat dat niet was wat ik wilde. Zeker als je op strategisch niveau adviseert, is dat toch indirect. Ik wil direct iets voor iemand betekenen: iemand ontzorgen en echt helpen.”

Organisatievraagstukken

Rosie ging op zoek naar een andere baan en kwam de vacature van Emma Handson tegen. “Bij een PA had ik eigenlijk een beeld van een secretaresse: e-mail en telefoontjes afhandelen. Maar ik was toch nieuwsgierig. Ik zag vrij snel dat een PA in ieder geval bij Emma Handson veel meer doet dan dat. Het meedenken over structuur en processen zag ik ook terug in de vacature. Dat was precies het organisatiestuk uit mijn opleiding dat ik miste in mijn vorige baan.”

Van telefoonservice tot lead-PA

Rosie heeft inmiddels een aantal vaste klanten, voor wie ze divers werk doet. Daarnaast doet ze de telefoonservice. “Dat is toch wel bij uitstek een vorm van communicatie. Het is heel belangrijk hoe je een boodschap overbrengt.” Voor een van haar klanten, een opleidingsinstituut, verzorgt Rosie samen met twee collega’s de hele backoffice. “Wij hosten de webinars, regelen de inschrijvingen en onderhouden contact met de cursisten en docenten. Ik kwam bij deze opdracht binnen als nieuweling, maar inmiddels ben ik zover dat ik de lead-PA-rol ga overnemen. Dat is wel mooi om te zien: als andere collega’s worden ingevlogen op zo’n project, merk je pas hoeveel je weet en hoeveel kennis je hebt opgedaan. Ik vind het echt fijn om collega’s daarin mee te nemen en hen in te werken.”

Voldoende uitdaging

Rosie heeft dus uitdaging genoeg in haar rol als PA. “Ik zocht een vaste basis: een baan die genoeg uitdagingen biedt, zodat ik daarvoor niet weer van baan hoef te wisselen. Dat heb ik hier wel gevonden. Zo heb ik afgelopen zomer voor een bedrijf de telefoonservice opgezet, samen met de eigenaresse. Ik heb een korte cursus gehad in het systeem waarmee dat bedrijf werkt en naar aanleiding daarvan een handleiding gemaakt voor mijn collega’s. Zo kan iedereen bij ons nu op de juiste manier de telefoon opnemen en de gegevens verwerken. Hoewel ik nog amper de telefoon voor dit bedrijf opneem, ben ik nog steeds het vaste aanspreekpunt. Zo onderhoud ik ook klantrelaties.”

Warm bad

Behalve het werk is ook de sfeer belangrijk om het naar je zin te hebben in het werk. “Het team varieert heel erg, hoewel het wel allemaal vrouwen zijn. Het zou ook wel leuk zijn als er een paar mannen komen werken! Het fijne is dat in principe iedereen gelijk is. Mijn mening is altijd welkom. Er heerst echt een open sfeer en het voelt als een warm bad. Hoe je dat merkt? Ik zal een voorbeeld geven: ik werkte hier net drie weken en stond echt versteld van de hoeveelheid complimentjes die ik had gekregen. Maar dat is hier heel normaal: dat je tegen iemand zegt dat het goed is wat diegene heeft gedaan. Die waardering is wel een belangrijk onderdeel van mijn werkplezier.”

Type persoon

Wat moet je nu kunnen als PA? Rosie: “Ik denk dat voor een goede PA bij Emma Handson niet zozeer een bepaalde achtergrond of ervaring nodig is. Het gaat meer om het type mens. Alle collega’s hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel, willen anderen helpen en kunnen zichzelf goed verplaatsen in de klant om die persoon van dienst te kunnen zijn. Ik kan er niet precies de vinger op leggen wat een PA van Emma Handson precies is, maar die eigenschappen zijn heel belangrijk. Die kun je ook niet zo makkelijk aanleren, die heb je gewoon.”

Vaste basis

Rosie lijkt haar vaste basis gevonden te hebben. “Ik zit echt wel op mijn plek en hoef niet weg om uitdaging te houden. Emma Handson is een warm bad bij binnenkomst, maar er wordt ook echt goed voor je gezorgd om dat warme bad te behouden.”

Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar een baan als PA bij Emma Handson? En heb jij de juiste instelling? Aarzel niet langer en neem contact met ons op. We vertellen je graag meer. Bekijk onze vacatures of bel naar (073) 747 00 54, e‑mail naar info@emmahandson.nl of klik hier.

Benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen betekenen?