Notulist zijn, is dat nou leuk? Jazeker!

29 september

Bij Emma Handson werken veel hoogopgeleide notulisten. Anne-Sophie is zo’n notulist. Zij helpt graag de vooroordelen over haar vak uit de wereld. “Wat voor werk doe je?” Het is een vraag die je vaak krijgt op feestjes of als je op een andere manier nieuwe mensen ontmoet. De reactie die ik krijg als ik vertel wat ik doe, kan ik inmiddels voorspellen: verbazing en een ietwat moeilijke blik, meestal gevolgd door een aantal vooroordelen. Ik ben namelijk notulist. Hoog tijd die vooroordelen voor eens en voor altijd de wereld uit te helpen!

Vooroordeel 1: wat saai, dat is niet uitdagend genoeg

Jawel hoor, zeker als je bij Emma Handson werkt! Je krijgt namelijk een kijkje in de keuken bij verschillende sectoren, waaronder pensioenfondsen, vastgoedondernemingen, financiële instellingen, advocaten- en notariskantoren en de medische sector. Kennis van zaken is dus een must. En omdat elke branche anders is, blijf je jezelf uitdagen en specialiseren. En ja, als je niet houdt van schrijven en puzzelen met taal, dan is notuleren wellicht saai. Maar van een ingewikkeld agendapunt een helder en prettig leesbaar verslag weten te maken, geeft mij elke keer weer voldoening!

Vooroordeel 2: daar vul je echt je dag niet mee

Veel mensen hebben het idee dat notuleren bijzaak is, en dat degene die dat klusje mag uitvoeren het kortste strootje heeft getrokken. Onze klanten zien dat gelukkig anders! De notulen van hun organisatie zijn essentieel als naslagwerk en er wordt regelmatig nog jaren later op teruggegrepen. Goede notulen zijn dus van groot belang voor hun werkzaamheden. Ze verwachten dan ook foutloze notulen van hoge kwaliteit. Notuleren is dus niet alleen maar meetypen of alle acties op papier zetten, maar zorgen dat je volledig en tot in detail vastlegt wat er wordt besproken. Een goede notulist luistert, begrijpt, haalt de kern uit een verhaal en weet dat ook nog eens goed op papier te zetten. Die kwaliteit leveren wij. En ja, dat kost tijd!

Vooroordeel 3: met al dat thuiswerken krijg je geen binding met de organisatie

Het uitwerken van notulen doen we meestal thuis, dat klopt. Je spreekt je collega’s dus niet elke dag bij de koffieautomaat. En toch heb ik me zelden zo onderdeel gevoeld van een organisatie als nu. Van het hechte team dat je met open armen verwelkomt, tot pubquiz‑ en Cluedoavonden, tot een persoonlijk kerstlied aan je voordeur: Emma Handson is een warm bad. Daarnaast heeft deze manier van werken veel voordelen. Ik bepaal grotendeels zelf wanneer ik werk. Hierdoor kan ik mijn baan perfect combineren met mijn privéleven. Zolang ik de planning en deadlines goed in de gaten houd, ben ik dus enorm flexibel.

Dus, ja! Notuleren bij Emma Handson is leuk. En nog leuker: we zoeken collega’s! Wil je graag meer weten over de functie? Bekijk de vacature, of bel ons gerust. Ben je al overtuigd? Direct solliciteren kan ook!

Benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen betekenen?