Mariëlle en Ramona stellen zich voor

10 februari

Mariëlle is op 1 juli 2021 gestart bij Emma Handson. Ramona startte een paar maanden later, in oktober 2021. Beiden zijn personal assistant (PA). Hierbij stellen wij hen graag even voor.

Mariëlle, vanwaar jouw sollicitatie bij Emma Handson?

Ik zag een vacature waarin werd gevraagd om backofficeondersteuning van een team van experts. De afwisseling in de werkzaamheden en het ontzorgen van de klant spraken mij aan. Dat waren voor mij genoeg redenen om te solliciteren.

Is deze functie ook in lijn met jouw achtergrond?

Ik heb in de afgelopen 20 jaar verschillende leidinggevende functies vervuld in een kinderopvangorganisatie. Hierdoor ben ik bekend met zaken zoals een efficiënte agendaplanning en professioneel klantcontact, zowel via e‑mails als per telefoon. Ik heb ook ervaring met het opzetten, bewaken en evalueren van verschillende bedrijfsmatige processen, al dan niet voortgekomen uit groei‑ en ontwikkelmogelijkheden.

Dat klinkt alsof je bij Emma Handson goed op je plek zit. En Ramona, hoe zit dat bij jou?

Na mijn havo‑opleiding heb ik bij Schoevers de opleiding tot directiesecretaresse gedaan en daarna de opleiding tot Europees secretaresse.

Net van school kreeg ik de kans om bij een grote uitzendorganisatie op de afdeling Werving & selectie aan de slag te gaan. Daarna ben ik gaan werken bij een mbo‑college als senior management assistant. Later ben ik met mijn gezin naar België verhuisd en heb ik daar gewerkt in het bedrijf van mijn (inmiddels ex‑)man. In de zomer van 2021 ben ik met mijn kinderen teruggegaan naar Nederland en op zoek gegaan naar een parttime baan buitenshuis.

Ik heb gesolliciteerd op de vacature van personal assistant. Tijdens het eerste gesprek met Franka werd gezegd dat zij een “perfecte klant” voor mij in gedachten had, die voor mij een goede match zou zijn. Zo is mijn avontuur als Emma begonnen.

En wat zijn jouw (hoofd)taken?

Ik werk momenteel voor drie pensioenfondsen. Daarvoor begin ik meestal met een dagstart, om de werkzaamheden voor die dag of nog lopende werkzaamheden af te stemmen met de klant.

Vervolgens pak ik allerhande werkzaamheden op, zoals de e‑mailboxen bijhouden en bewaken, agendabeheer en planning. Kortom: de secretariële en organisatorische ondersteuning.

Komt dat een beetje overeen met jouw (hoofd)taken, Mariëlle?

Ja, mijn werkzaamheden variëren van het verzorgen van het e‑mailverkeer en het bewaken van een adequate agendaplanning tot het wijzigen van websiteteksten, het verzorgen van communicatie rondom online trainingen en het organiseren van vergaderingen met alle bijbehorende werkzaamheden.

Dat klinkt als een heel afwisselende baan! Wat vinden jullie het leukst aan jullie werkzaamheden? Mariëlle?

Ik vind de diversiteit aan werkzaamheden, de grote mate van zelfstandigheid en het binnenkijken bij veel verschillende beroepsgroepen ontzettend leuk en leerzaam. In de komende maanden ga ik me hier verder op richten, zodat ik in de toekomst sneller en adequater kan anticiperen op ‘de vragen achter de vraag’.

En jij, Ramona?

Ik vind het prettig dat ik veel thuis kan werken, maar ook de mogelijkheid heb om naar kantoor te gaan, al dan niet bij de klant.

De diversiteit aan werkzaamheden is heel fijn. Ieder pensioenfonds (in mijn geval) is weer net even anders, waardoor het heel afwisselend blijft qua werkzaamheden, maar ook qua contacten.

Dus de eerste indruk van Emma Handson is goed?

Ja! Ik ben na een prettig telefoongesprek en daarna een fijn, persoonlijk gesprek met Franka in een team terechtgekomen met heel enthousiaste collega’s, die allemaal heel behulpzaam zijn. Er is een grote diversiteit aan werkzaamheden en klanten. Een heel dynamische omgeving, dus!


Ben jij het daarmee eens, Mariëlle?

Jazeker! Emma Handson is een ontzettend energiek bedrijf, waarin je de kans krijgt je ambities waar te maken en waarin je jezelf mag blijven ontwikkelen.

Zo te zien hebben jullie allebei jullie plekje gevonden bij Emma Handson! Dank jullie wel en nog veel succes en werkplezier gewenst! Benieuwd geworden naar onze vacatures? Klik hier en wie weet word jij ook een Emma.

Benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen betekenen?