Maartje en Lotte stellen zich voor

3 maart

Lotte is in oktober 2021 begonnen bij Emma Handson als notulist. Maartje begon al in april 2021, maar is ertussenuit geweest vanwege zwangerschapsverlof. In november 2021 begon ze opnieuw met haar werk als personal assistant (PA). Hoog tijd om beiden aan jullie voor te stellen.

Maartje, jij werkt op papier dus al bijna een jaar bij Emma Handson?

“Ja, dat klopt! Ik ben gestart op 1 april 2021. Ik was op dat moment in verwachting van mijn derde kindje. Via een ex-collega ben ik in contact gekomen met Emma Handson. Wat mij aansprak, was dat het een afwisselende baan is met veel verschillende soorten klanten en werkzaamheden. Ik wil graag uitgedaagd worden en ik moet ‘geprikkeld’ blijven en naar mijn idee gebeurt dat hier wel door de dynamische omgeving. Daarnaast zocht ik een baan die met een druk gezinsleven te combineren is.

Je werkt bij Emma Handson als PA. Wat voor werk doe je dan?

“Voor mijn verlof zat ik drie dagen in de week extern in Den Bosch, bij een fijne klant met leuke werkzaamheden. Ik ondersteunde de assistente, dus er kwam van alles op mijn bordje. Dat heb ik drie maanden gedaan, tot mijn verlof. Toen ik weer terugkwam in november 2021, kreeg ik verschillende klanten die vanuit huis / kantoor worden bediend. Verschillende klanten met verschillende vraagstellingen, erg interessant! Van agendabeheer tot vraagstellingen over nieuwe CRM-systemen en tussendoor gaat de telefoon en moet de e-mail worden beantwoord.

Eigenlijk kwam ik weer in een nieuwe baan terecht na mijn verlof, wat weer even zoeken en schakelen was, maar ontzettend leerzaam en leuk. Op deze manier kom je erachter wat bij je past. Het is voor mij echt een verrijking.”

Lotte, jij bent notulist bij Emma Handson. Toch een andere tak van sport. Wat zijn jouw hoofdtaken?

“Mijn hoofdtaak is het opleveren van goede notulen. Ik notuleer vergaderingen van pensioenfondsen. Ik bereid me eerst voor op een vergadering, op basis van vergaderstukken die ik krijg toegestuurd. Ik woon vervolgens de vergadering bij of ik krijg er een opname van. Dan kan het uitwerken van de notulen beginnen!”

En hoe heb je die baan als notulist gevonden?

“Ik kreeg Emma Handson in het vizier via Indeed. De vacature sprak me om een aantal redenen erg aan. Ik vind het leuk om veel met taal en het schrijven van teksten bezig te zijn en daar werd nadrukkelijk om gevraagd. Verder sprak het me aan dat deze functie veel vrijheid biedt, omdat je grotendeels je tijd zelf kunt indelen en vanuit huis kunt werken.”

Een taalliefhebber! Daar zijn er veel van bij Emma Handson. Past dat ook bij jouw achtergrond?

“Ik heb inderdaad een talenachtergrond. Ik heb eerst een bachelor Franse taal en cultuur gedaan en ik heb een tijdje in Frankrijk gestudeerd en gewerkt, onder andere als content editor bij een reisorganisatie. Daarna heb ik een master Taalwetenschappen met specialisatie Nederlands als tweede taal (NT2) gedaan. De afgelopen drie jaar heb ik als NT2-docent gewerkt. Ik was echter toe aan een nieuwe uitdaging en die heb ik gevonden bij Emma Handson.”

Leuk! En wat is jouw achtergrond, Maartje?

“Daar kan ik een boek over schrijven, haha! Ik heb mijn passie gevolgd en ben gaan studeren aan de NHTV (inmiddels Breda University of Applied Sciences). Na mijn studie heb ik mooie reizen gemaakt. Toen was het tijd om te gaan werken en ik koos voor de hospitality- en evenementenbranche. Dat werk was heel divers: van het faciliteren van een vergadering voor 10 personen tot het organiseren van de Amsterdam Fashion Week. Een branche die altijd in beweging is en ‘leeft’. Heerlijk vond ik dat! Tussendoor heb ik nog een kijkje genomen bij marktonderzoek, maar uiteindelijk was dat toch niet wat bij mij past.”

Past Emma Handson wel bij je? Wat is je eerste indruk?

“Emma Handson is een bedrijf vol positieve energie en met een grote werklust. Er is ook tijd voor een gesprek met elkaar en ik voel me gewaardeerd als de persoon die ik ben. Ik vind het prettig dat je echt jezelf kunt zijn en dat er gekeken wordt naar de werkzaamheden die je passen, als werknemer, maar nog meer als persoon.”

En hoe is dat voor jou, Lotte?

“Ik werk tot nu toe met veel plezier bij Emma Handson. Vanaf het begin heb ik me heel welkom gevoeld. Ik ben zeer te spreken over het uitgebreide inwerktraject voor notulisten, want je wordt niet zomaar in het diepe gegooid. Voordat je je eerste vergadering gaat notuleren, heb je al veel geleerd en geoefend. Ook na het inwerktraject blijven collega’s voor je klaarstaan, waar nodig.”

En wat is het allerleukste?

“Ik vind het leuk dat ik elke week met een andere vergadering bezig ben; hierdoor zijn mijn werkzaamheden niet saai! Wat ik nog wil bereiken? Ik wil meer kennis opdoen van de pensioenwereld, want ik ben zeker nog niet uitgeleerd.”

Aan jou het laatste woord, Maartje. Wat vind jij het leukste en wat wil je nog bereiken?

“De diversiteit en dat hier veel te leren is, dat vind ik fijn. En ik wil nog heel veel bereiken. Elke dag zijn er weer genoeg leerpunten en leuke uitdagingen. De collega’s zijn behulpzaam en begripvol. Deze combinatie maakt het werken bij Emma Handson elke dag weer tot een feestje.

We bouwen graag samen met jullie verder aan dat feestje! Dank jullie wel allebei en veel succes en werkplezier! Benieuwd geworden naar onze vacatures? Klik hier en wie weet word jij ook een Emma.

Benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen betekenen?