“Huiswerkbegeleiding: ze was blij dat ik haar kon helpen”

11 juni

Inmiddels zijn we al een paar weken bezig met het bieden van gratis huiswerkbegeleiding. Leuk, want we hebben al een aantal kinderen kunnen helpen. Onder anderen dankzij onze taalexperts Jente en Myrthe. Zij delen hun ervaring in deze blog.

Spelling en grammatica

Myrthe hielp bijvoorbeeld een groepzesser met spelling en grammatica: “Superleuk! Ik was van tevoren wel een beetje zenuwachtig, maar mijn leerling was enthousiast en heel blij dat ik haar kon helpen. Het digitaal werken maakte het wel iets complexer, doordat je niet kunt zien wat je gesprekspartner op papier zet. Een vervolgafspraak zit er wel in.”Begrijpend lezen

Jente hielp onder meer een jongetje uit groep 3 met leesopdrachten. Zijn ouders zochten begeleiding, omdat hij moeite heeft met lezen. “Hij moest een stukje lezen en daarna vragen over die tekst beantwoorden. Ik luisterde of hij de woorden goed uitsprak en begeleidde en motiveerde hem hierbij. Daarna las ik nog eens de volledige zin aan hem voor.”Huiswerkbegeleiding nodig?

Ken jij kinderen die tijdens de coronacrisis wel wat hulp kunnen gebruiken met hun huiswerk? Twijfel dan niet langer en neem contact op via info@emmahandson.nl of bel naar (073) 747 00 54. Wij kijken ernaar uit om ons steentje bij te kunnen dragen en een leerachterstand te voorkomen!

Benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen betekenen?