Floor en Arno stellen zich voor

23 september

Floor en Arno zijn in het voorjaar van 2021 gestart bij Emma Handson. Floor is transcriptionist en tegenlezer en Arno werkt als notulist. We stellen hen graag aan je voor.

Floor, hoe ben jij bij Emma Handson terechtgekomen?

“Op een dag zag ik de vacature voor (medisch) tekstcorrector bij EH voorbijkomen en ik was enorm verbaasd én direct enthousiast! Verbaasd omdat ik eigenlijk niet wist dat tekstcorrector een baan op zichzelf kon zijn, en enthousiast omdat het mij een droombaan leek… Lekker bezig zijn met de Nederlandse taal, het perfectioneren ervan en het zoeken naar uitsluitsel voor taalkundige vraagstukken. Dat zag ik mezelf helemaal doen.” 

Heb je ook een achtergrond in de Nederlandse taal dan?

 “Ja, ik ben afgestudeerd in Taalwetenschappen, eigenlijk met een specialisatie in taal- en spraakstoornissen. Ik wilde tijdens mijn studie namelijk logopedist worden, maar tijdens een stage kwam ik erachter dat dat toch niet mijn droombaan was. Toen heb ik al zoekende verschillende dingen gedaan: ik heb in het onderzoek gewerkt als assistent, als promovendus en in de planning, omdat ik goed ben in plannen en houd van structuur en orde.”

En jij, Arno? Wat is jouw achtergrond?

“Ik heb hbo Journalistiek gestudeerd en daarna zeven jaar bij persbureau Novum gewerkt. Het werk ging me steeds meer tegenstaan, omdat je eigenlijk wordt gedwongen zeer stellig over van alles te schrijven terwijl je eigenlijk helemaal niet goed in de materie zit. Daarna heb ik een tijd als tekstschrijver, communicatiemedewerker en notulist leuk werk gedaan voor CM Office Support, maar dat was te onregelmatig. Toen heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt en ben ik les gaan geven in boogschieten te paard. Dat heeft voor een hoop avonturen gezorgd, van het deelnemen aan wedstrijden in Hongarije tot het geven van riddershows met steekspellen in België. Maar uiteindelijk geniet ik een stuk meer van mijn hobby en mijn paarden nu ik bij Emma Handson werk.”

Wow, boogschieten te paard! Dat klinkt spannend, maar is ook weer een heel ander verhaal, haha! Laten we het bij Emma Handson houden. Hoe werd je notulist?

“Ik had een vacature bij Emma Handson gezien en dacht: kijk, voor zo’n bedrijf zou ik nou willen werken! Uiteindelijk kwam de vraag of ik als notulist aan de slag wilde en dat leek me wel wat. Al had ik ergens ook wel wat onzekerheid: de pensioensector … Past dat bij mij? Ga ik dat niet saai vinden? Maar als de vacaturetekst zich waar zou maken, leek Emma Handson mij een bedrijf met een heel goede sfeer en dus was het zeker een poging waard.”

En klopte die indruk?

“Eigenlijk niet, want het was nog beter dan verwacht! Zoals ik wel meer collega’s heb horen zeggen: je komt in een warm bad terecht. Vanaf de eerste dag liep alles op rolletjes; dat alle techniek in één keer werkte was zo’n wow-moment. De eerste weken kreeg ik een hoop leeswerk en Teamssessies met oefeningen en besprekingen. Op die manier kon ik vol vertrouwen naar mijn eerste vergaderingen. Ook daarbij werd ik goed begeleid. Erg belangrijk hier vind ik de positieve wijze waarop feedback wordt gegeven, zodat het een positieve ervaring blijft om na te gaan wat je beter kunt doen.”

En Floor, hoe zit dat bij jou?

“Mijn eerste indruk van Emma Handson was dat het een heel positieve, enthousiaste organisatie is die in mogelijkheden en oplossingen denkt. Dat beeld is voor mij alleen maar bevestigd, eerst tijdens mijn sollicitatiegesprekken al en daarna nog meer in mijn inwerkweek! Ik vind iedereen erg open, toegankelijk en toegewijd. Je gaat uit van het positieve en de mogelijkheden die er zijn. Ook is er alle ruimte voor gesprek en openheid; dat is iets wat ik ook enorm waardeer binnen Emma Handson.”

Dat klinkt goed! En wat voor werk doe je dan precies?

“Als transcriptionist typ ik ingesproken dictaten uit, volledig volgens de richtlijnen van Emma Handson en de specifieke richtlijnen per klant. Als tegenlezer lees ik rapporten na die zijn getypt door collega’s en corrigeer ik deze volgens dezelfde richtlijnen. Soms komen er ook rapporten binnen die getypt zijn door de klant zelf en dan redigeer ik die. Verder ben ik één dag per week aanspreekpunt voor mijn collega’s. Daarbij verdeel ik het werk, beantwoord ik vragen van collega’s en houd ik de algemene mailbox in de gaten. Dat is een fijne afwisseling van taken en je staat dan ook meer in contact met de collega’s. Dat vind ik erg leuk.”

En jij Arno, wat is jouw hoofdtaak?

“Mijn hoofdtaak is leuk! Ik wilde niet beginnen met ‘notuleren van vergaderingen in voornamelijk de pensioensector’, want dan haken veel mensen al af. Het lukt me nog niet om mensen op feestjes te overtuigen (in de coronaperiode heb ik ook nog niet veel oefengelegenheid gehad), maar het brengt me eigenlijk een hoop wat ik in de journalistiek miste. Hier kun je echt de diepte in, want om een discussie goed te kunnen samenvatten, is het wel handig als je begrijpt waar het over gaat. Er blijken ontzettend veel belangen te spelen en afwegingen te worden gemaakt.”

Dat klinkt alsof je op je plek zit. Wat vind je het leukste aan je werk?

“Omdat je bij verschillende fondsen notuleert, krijg je goed inzicht in hoe de fondsen een uitdaging zoals verduurzaming van de portefeuille op verschillende manieren aanvliegen. Ze hebben allemaal hun eigen beweegredenen en er is voor mijn gevoel geen ‘goed’ of ‘fout’. Als je de notulen terugleest, zie je dat ze allemaal een even goede onderbouwing hebben, terwijl het eindresultaat totaal verschillend kan zijn. Dat vind ik bijzonder interessant. Ik heb nog ontzettend veel te leren, dus ik wil me eerst ontwikkelen tot een ‘supernotulist’. Daarna lijkt het me leuk om in de toekomst beginnende notulisten te begeleiden.”

En jij, Floor?

“Het leukste vind ik om de hele dag bezig te zijn met taal en het samenwerken met collega’s die dezelfde passie hebben. Daardoor voel ik me echt verbonden met hen en ‘onderdeel van de groep’. De onderlinge taaldiscussies zijn ook altijd bijzonder interessant. Daarnaast werkt de manier van werken goed voor mij: thuis, ongestoord, duidelijke taken, werken volgens regeltjes en weten waar ik aan toe ben. Momenteel zijn er nog genoeg klanten te ‘leren’ voor mij, maar ook in de toekomst wil ik mezelf graag blijven uitdagen. Verveling is namelijk dodelijk voor mij, maar voorlopig hoef ik me daar nog geen zorgen om te maken!”

Floor en Arno: dank jullie wel! Veel succes en werkplezier bij Emma Handson!

Benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen betekenen?