Even voorstellen: transcriptionist en tekstcorrector Barbra

15 augustus

Barbra is in november 2021 gestart als transcriptionist en tekstcorrector bij Emma Handson. We stellen haar graag aan je voor.

Zoeken naar de juiste baan

Barbra vertelt over haar achtergrond: “Ik ben langere tijd zoekende geweest naar wat ik echt wilde. Ik heb verschillende banen gehad en ben onder meer een jaar au pair geweest in Londen. Taal is altijd wel belangrijk geweest. Ik heb Engels gestudeerd, maar mijn Nederlands heeft daar gelukkig niet onder geleden!”

Werken met taal in een prettige cultuur

De baan die ze zocht, vond Barbra bij Emma Handson. Barbra: “Het was voor mij heel belangrijk om aan de slag te kunnen met werk dat echt bij mij past, waar ik goed in ben en waar ik veel voldoening en plezier uit kan halen. Toen ik de vacature voor transcriptionist en tekstcorrector bij Emma Handson tegenkwam, was het meteen raak: lekker met taal bezig zijn, focussen op details en een hele prettige cultuur. Perfect voor mij!”

Wat doet een transcriptionist en tegenlezer?

Barbra legt uit: “Als transcriptionist werk ik met een koptelefoon op rapporten uit die klanten hebben ingesproken. Ik ben dus aan het typen, maar zorg ook dat de tekst lekker loopt, dat er geen taalfouten in staan en dat de richtlijnen van de klant worden gevolgd. Als tegenlezer is het mijn taak om rapporten na te kijken en ervoor te zorgen dat alle puntjes op de i staan. Soms is dit een rapport dat door een klant is getypt, maar het gaat ook vaak om rapporten die door mijn collega’s zijn uitgewerkt. Een rapport wordt bij Emma Handson namelijk altijd door twee paar ogen gezien, zodat we topwerk kunnen leveren.”

Thuiswerken in een warme sfeer

Barbra doet haar werk voornamelijk vanuit huis. Toch roemt ze de sfeer bij Emma Handson: “Ik kreeg al bij mijn eerste kennismaking bij Emma Handson de indruk dat er een warme, open en energieke sfeer heerst. Dat werd bij elk contact weer bevestigd en nu ik deel uitmaak van het team, is dat gevoel alleen maar sterker geworden. Iedereen staat voor elkaar klaar en we hebben allemaal de drive om kwalitatief zeer sterk werk te leveren. Dat zorgt voor een enorm prettige werkomgeving.”

Afwisselend werk met gezellige collega’s

Het leukste aan haar werk? Barbra: “Ik vind het erg leuk om te schakelen tussen het typen en het tegenlezen. Mijn werkdag is hierdoor afwisselend en natuurlijk gaat dat soms ook gepaard met een praatje met collega’s via Skype. Het contact onderling is altijd leuk en waar nodig helpend!”

Is taal ook echt jouw ding en heb je de juiste baan nog niet gevonden? Emma Handson heeft verschillende functies waarin jouw kwaliteiten helemaal tot hun recht komen. Bekijk onze vacatures.

Benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen betekenen?