Even voorstellen: telefoniste Isabelle

2 februari

Sommige mensen lijken ervoor geboren om personal assistant (PA) te worden. Bij Isabelle zag haar moeder algauw de eigenschappen die nodig zijn om een goede PA te worden. Met haar 19 jaar is ze nu de jongste medewerker van Emma Handson. “Het geeft een positief en voldaan gevoel dat je continu mensen helpt.”

Passende opleiding

Waar veel collega’s bij Emma Handson een opleiding hebben gedaan die niet direct naar hun baan bij Emma Handson leidde, heeft Isabelle een vrij rechtstreekse weg afgelegd. “Ik wist niet precies wat ik wilde, maar mijn moeder werkte ook in de secretariële en administratieve sector”, vertelt Isabelle. “Zij zag mij dat ook wel doen. Het leek mij sowieso een opleiding die wel van pas zou komen en ik ben echt helemaal happy met mijn keuze.”

Kwaliteiten

Dat de opleiding bij Isabelle past, blijkt uit haar cijfers: ze had een jaar minder voor haar opleiding nodig dan ervoor stond en rondde die cum laude af. Welke kwaliteiten je daarvoor nodig hebt? “Ik denk professionaliteit uitstralen, goed zaken kunnen verwoorden en snel kunnen schakelen”, somt Isabelle op. “Blijkbaar kan ik dat en ik vind het ook echt heel leuk. Het geeft een positief en voldaan gevoel dat je continu mensen helpt.”

Telefoniste

Als telefoniste moet je inderdaad goed kunnen schakelen, toch? “Klopt”, zegt Isabelle. “We zijn continu aan het schakelen tussen de verschillende bedrijven. We beginnen met een dagstart en gaan daarna ‘in de lijn’, zoals we dat noemen. Met het telefonistenteam nemen we alle telefoontjes als eerste aan. We verwerken die en verbinden door waar mogelijk. We ontlasten zo de collega’s en hebben heel veel contact met klanten.”

Officeassistentie

Naast het werk als telefoniste verzorgt Isabelle samen met twee collega’s de officeassistentie. “We zorgen er bijvoorbeeld voor dat iedereen zijn verjaardagsattentie op tijd ontvangt”, vertelt Isabelle. “We doen boodschappen, houden in de gaten dat het kantoor er goed uitziet en vullen de voorraden bij. Iedere maand hebben we officeassistentieoverleg. Dan overleggen we over grotere zaken, zoals of de inrichting van de werkplekken nog voldoet. En door de dag heen komen collega’s naar me toe met verschillende vragen. Dat maakt het werk megadivers.”

Personal assistant

Isabelle verzorgt ook PA-taken voor een klant, samen met een ervaren collega. Voor die klant maakt ze onder meer afspraken, plant ze intakes en helpt ze met een sollicitatieprocedure. “Dat hr-deel is ook wel leuk om te doen, misschien wil ik daar wel in verder”, zegt Isabelle enthousiast. “Het lijkt me ook leuk om op een gegeven moment een eigen PA-klant te hebben. Maar dat is voor later. Er zijn hier zoveel mogelijkheden!”

Ruimte

De diversiteit en de mogelijkheden binnen Emma Handson spreken Isabelle heel erg aan. “Het werk gaat echt alle kanten op en dat vind ik juist leuk”, zegt Isabelle. “Ik vind het ook heel fijn dat ik zelf veel kan oppakken. Als een collega iets aan me vraagt, krijg ik alle ruimte om zelf uit te zoeken hoe ik dat het beste kan doen. Ik hou wel van die uitdaging en ik leer er veel van.”

Team

Ondanks dat ze de benjamin van het stel is, voelt Isabelle dat niet zo. “Nee, helemaal niet”, wuift ze dat oordeel weg. “Ik ben echt opgenomen in het team. Er is hier geen onderscheid tussen of iemand nu telefoniste, manager of directeur is. We zijn één team en lunchen met zijn allen of lopen een rondje. We werken hard, maar het is ook heel gezellig. We hebben allemaal dat enthousiasme en die positiviteit en daardoor ben ik prima op mijn plek.”

Dankjewel, Isabelle. Veel plezier bij Emma Handson!

Wil jij ook een afwisselende baan waarin je mensen echt kan helpen? Kijk dan eens bij onze vacatures. We hebben altijd ruimte voor enthousiaste nieuwe collega’s.

Benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen betekenen?