Even voorstellen: tegenlezer notulen Erica

9 maart

Erica werkt sinds oktober bij Emma Handson als tegenlezer van notulen. De Nederlandse taal levert voor haar geen problemen op, de pensioenwereld is een stuk nieuwer. Om echt te kunnen meedenken met de notulist en om ervoor te zorgen dat ze de Emma Handsonkwaliteit tot in de puntjes beheerst, wordt ze goed begeleid door haar collega’s. Ze vertelt er graag meer over.

Boekenwurm

De Nederlandse taal is Erica met de paplepel ingegoten. “Ik was als kind al een boekenwurm”, vertelt ze. “Daarom ben ik Nederlands gaan studeren. Daarna ben ik begonnen met werken als freelancer, met onder meer het nakijken van scripties en manuscripten. Tekstcorrectie vind ik leuk door de combinatie van met taal bezig zijn en iemand kunnen helpen een tekst naar een hoger niveau te tillen. Ik kan me voorstellen dat als je minder goed bent in taal, dit echt een rotklus kan zijn, dus ik neem het graag van je over!”

Flexibel

Toen Erica meer vastigheid in haar werk zocht, kwam ze bij Emma Handson terecht. “Ik werd meteen enthousiast van de vacature”, vertelt ze. “Er was maar één ‘probleem’: ik woon aan de andere kant van het land. Gelukkig is Emma Handson daarin heel flexibel en is thuiswerken geen probleem. Het leek me ook erg leuk om eens voor andere klanten te werken, zoals pensioenfondsen, en me hierin te verdiepen.”

Details

Als tekstcorrector behoort Erica tot een groep collega’s die zich met name bezighouden met het tegenlezen van notulen. “Als onze notulisten klaar zijn met het uitwerken van de notulen, sturen ze die naar ons postvak”, legt Erica uit. “Wij controleren ze vervolgens op taal en op de richtlijnen van Emma Handson en van de klant zelf. Zo zorgen we samen met de notulist voor de perfecte notulen. We kijken hierbij echt naar de kleinste details.”

Werkdag van Erica

Hoe gaat zo’n werkdag dan? “’s Ochtends zet ik thuis de pc aan en begroet ik alle collega’s in de Skypegroep”, neemt Erica ons mee. “Ik bekijk de mailbox en zie dan vaak dat er al een e-mail aan mij is toegewezen. Dit zijn de notulen van een ervaren notulist die ik mag tegenlezen. Ik noteer mijn naam in de planning en lees eerst de richtlijnen van de klant goed door, zodat ik weet waar ik op moet letten. Er zijn klanten met voorkeuren die afwijken van de standaardregels van Emma Handson, dus dit controleren we extra goed.”

Feedback

Erica krijgt als tegenlezer een uitgebreid inwerktraject. Ze legt uit: “Als ik klaar ben met tegenlezen, stuur ik de notulen terug voor een check door een collega. Zo wordt er niets over het hoofd gezien en ontvang ik waardevolle feedback. Daar leer ik dan weer van voor de volgende notulen. Ik krijg daarnaast de kans om een SPO-opleiding te volgen (basisopleiding pensioenen, red.), zodat ik inhoudelijk steeds meer kan toevoegen.”

Onderdeel van het team

Zo’n uitgebreid inwerktraject kan pittig zijn. Of is het juist fijn? “Als je net begonnen bent, komt er veel op je af”, erkent Erica. “Je moet nog wennen aan de werkwijze en krijgt veel feedback. Gelukkig werd ik heel hartelijk ontvangen door alle collega’s en iedereen helpt mij op weg. Omdat ik thuiswerk, zie ik de collega’s niet vaak, maar op kantoor en via MS Teams heb ik met iedereen mogen kennismaken. Zo voelde ik me toch direct onderdeel van het team.”

Dankjewel Erica. Veel plezier bij Emma Handson!

Wil jij ook een afwisselende baan met genoeg mogelijkheden om je te ontwikkelen? Kijk dan eens bij onze vacatures. We hebben altijd ruimte voor enthousiaste nieuwe collega’s.

Benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen betekenen?