Even voorstellen: opleidingscoördinator Lianne

17 november

Lianne is in mei dit jaar gestart op de afdeling Emma assisteert en adviseert. Waar de meeste collega’s voor meerdere klanten tegelijk bezig zijn, is zij fulltime opleidingscoördinator voor één klant. Wat vindt zij zo leuk in haar werk?

Een nieuwe stap

Om te beginnen bij het begin: Lianne werkte bijna 17 jaar in het vakgebied van creditmanagement. Iets heel anders dus. Wat zorgde ervoor dat ze iets anders wilde? Lianne: “In tijden van corona heb ik de balans opgemaakt en ben ik aan de slag gegaan met een loopbaancoach. Toen kwam ik erachter dat ik blij word van een ondersteunende functie: taken waarin coördineren, plannen, regelen en organiseren centraal staan en waarmee ik andere mensen vooruit kan helpen. Dit zijn zaken waarin ik ook in mijn privéleven op een natuurlijke manier het voortouw neem.”

Klanten helpen samen met collega’s

Het ondersteunen en mensen vooruit helpen: dat klinkt als Emma Handson. Is Lianne hier dan direct terechtgekomen? “Nee”, geeft Lianne toe. “Ik ben begonnen in een functie binnen het GGzE en die had veel van wat ik zocht, maar ik miste het om in teamverband te werken. Al vaker had ik op LinkedIn leuke functies zien staan bij Emma Handson en dat was wat ik wilde! Samen met collega’s een stapje extra zetten voor diverse klanten, die klanten vooruithelpen en blij maken.”

Opleidingscoördinator

Lianne is bij Emma Handson opleidingscoördinator voor een opleidingsinstituut in het vastgoed. Dit doet ze samen met twee collega’s. “Samen hebben wij de verantwoordelijkheid over de volledige backoffice van deze klant”, vertelt Lianne. “We hebben veelvuldig contact met docenten, cursisten en locaties. We hosten webinars, beantwoorden diverse vragen en zorgen samen met de klant voor een passend lesrooster.”

Dynamisch werk

Hoe dat dan gaat? “Elke morgen heb ik samen met mijn twee andere collega’s een dagstart. We kijken dan welke bijzonderheden er zijn voor die dag en stemmen de werkverdeling af. Op een dag dat er webinars zijn, zorgen wij ervoor dat de docent en de cursisten online kunnen inloggen in Zoom. Ook zorgen we er op de achtergrond voor dat het beeld en geluid in orde zijn, zodat de les voor iedereen goed te volgen is. Terwijl dit webinar loopt, neem ik de telefoon aan en check continu de e-mails die binnenkomen. Vragen over het lesrooster, lesmateriaal, certificaten, inhouding van de opleiding en betalingen komen voorbij en voorzien wij van een passend antwoord. Dat maakt het werk heel afwisselend en dynamisch.”

Teamwerk

Lianne lijkt haar plekje te hebben gevonden. En wat dan het allerleukste is? Lianne: “Het allerleukst vind ik mijn fijne en lieve collega’s. Het voelt écht als een team waarbinnen iedereen met plezier dat stapje extra zet voor de klant. Iedereen voelt zich verantwoordelijk, is betrokken en ook geïnteresseerd in elkaar.”

Dankjewel Lianne. Veel plezier bij Emma Handson!

Wil jij ook een afwisselende baan in een leuk team? Kijk dan eens bij onze vacatures. We hebben altijd ruimte voor enthousiaste nieuwe collega’s.

Benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen betekenen?