Even voorstellen: notulist Moniek

6 juli

Moniek studeerde geneeskunde en werkte enkele jaren in de kindergeneeskunde. Uiteindelijk besloot ze een ander pad te kiezen en dat bracht haar bij haar functie als notulist bij Emma Handson. Hier zit ze weer op haar plek: “Ik open mijn laptop ’s ochtends met een glimlach; dat zegt voor mij genoeg.”

Van arts naar notulist

Arts en notulist: die beroepen liggen wel heel ver uit elkaar. Of toch niet? “Een goede communicatie was van groot belang bij de zorg die ik patiënten en hun ouders wilde bieden”, verklaart Moniek. “Ik heb tijdens mijn werk als kinderarts in opleiding honderden medische brieven geschreven. Ik zag het als een uitdaging om het verloop van een behandeltraject zo helder mogelijk samen te vatten, hoe langdurig dat traject ook was geweest. Ik besteedde daarom veel aandacht aan de tekstuele en grammaticale controle, eigenlijk te veel. Ik ben al van jongs af aan dol op taal en vanaf de middelbare school wisten mensen mij al te vinden wanneer ze hun teksten wilden laten controleren en corrigeren.”

Nieuwe uitdaging

Toen Moniek haar geluk niet langer vond in haar rol als arts, ging ze op zoek naar een nieuwe uitdaging. Die vond ze bij Emma Handson. “Ik werd direct enthousiast van de positieve energie die zowel de website als de vacatures uitstraalden”, vertelt ze. “Maar ondanks mijn liefde voor taal en het feit dat ik graag teksten schrijf, heb ik even geaarzeld om te solliciteren. Ik had immers geen enkele ervaring met het schrijven van notulen. Toch heb ik de stoute schoenen aangetrokken, want wat je (nog) niet kunt, valt bijna altijd te leren, zo leerde ik van mijn moeder. Na enkele fijne, persoonlijke gesprekken werd ik aangenomen!”

Notuleren

Als notulist werkt Moniek notulen uit van vergaderingen van verschillende klanten. “Vaak gaat het om vergaderingen van pensioenfondsen, maar het aanbod is divers”, vertelt Moniek. “Bij sommige vergaderingen ben ik fysiek aanwezig, aan andere neem ik digitaal deel of ik werk een vergadering uit aan de hand van een opname. Ik bereid me voor op de vergadering aan de hand van vergaderstukken en de specifieke klantrichtlijnen. Tijdens de vergadering maak ik zoveel mogelijk aantekeningen en maak ik een opname van de vergadering. Die kan ik gebruiken bij het uitwerken, om mijn notulen te optimaliseren. Als ik klaar ben met mijn notulen, stuur ik ze naar de tegenlezers. Daarna verwerk ik de correcties, suggesties en adviezen. Het is een feestje om vervolgens de definitieve notulen naar de afdeling Support te sturen. Weer een klant blij gemaakt!”

Leergierig

Moniek leert veel in haar functie als notulist. “Als leergierig persoon kan ik elke dag mijn hart ophalen”, vertelt ze enthousiast. “Ik leer enorm veel, omdat ik steeds word geconfronteerd met nieuwe materie. Het zet me aan tot het opzoeken van en me verdiepen in informatie. Zo krijg ik binnen Emma Handson de mooie mogelijkheid deze zomer een opleiding te volgen op het gebied van pensioenen. Ik kijk ernaar uit hierdoor nog beter beslagen ten ijs te komen.”

Fijne sfeer

Behalve inhoudelijk, heeft Moniek haar plek ook gevonden bij Emma Handson als bedrijf. “De fijne sfeer op kantoor en de open, geïnteresseerde en bereidwillige houding van mijn nieuwe collega’s maakten dat ik me vanaf de eerste dag welkom voelde”, weet ze nog. “Ik ben nu enkele maanden verder en ik voel me nog net zo welkom. Hoewel ik veel vanuit huis werk, net als veel van mijn collega’s, biedt Emma Handson voldoende mogelijkheden om elkaar te ontmoeten. Dat kan op kantoor, maar ook tijdens notulistenbijeenkomsten en sociale bijeenkomsten door het jaar heen. Ik viel dit jaar met mijn neus in de boter, met een fantastisch feestweekend ter ere van ons 30-jarig jubileum!”

Afwisseling

En wat is dan het allerleukste aan het werken als notulist bij Emma Handson? Moniek: “Ik word blij van het creëren van notulen die een optimale weerspiegeling geven van wat tijdens een vergadering is besproken. En bij Emma Handson is geen dag hetzelfde. Ik houd van afwisseling en stel me graag flexibel op. Ik puzzel graag mee om de planning rond te krijgen. Ik vind het fijn om voor verschillende klanten te kunnen werken en schuif graag fysiek aan bij vergaderingen. Het feit dat ik vervolgens mijn notulen thuis kan uitwerken, biedt me tegelijkertijd veel flexibiliteit en mogelijkheden als moeder van twee jonge kinderen. Een win-winsituatie dus!”

Dankjewel Moniek. Veel plezier bij Emma Handson!

Denk jij ook aan een carrièreswitch? Misschien is notuleren ook wel iets voor jou! Kijk vooral eens bij onze vacatures. We hebben altijd ruimte voor enthousiaste nieuwe collega’s.

Benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen betekenen?