Even voorstellen: Christy, teamleider EAA

14 maart

Dat Christy als teamleider zou gaan werken voor Emma assisteert & adviseert (EAA), had ze zelf van tevoren niet kunnen bedenken. Toch heeft het blijkbaar zo moeten zijn. Ze voelt zich hier helemaal thuis en herkent zich perfect in onze slogan. “Ervaring is niet belangrijk, motivatie wel! Dat voel ik oprecht in elke vezel.”

Motivatie

Normaal gesproken beginnen we een voorstelblog met wat voor opleiding iemand heeft gedaan, maar dat past eigenlijk helemaal niet bij Christy. “Ik ben ervan overtuigd dat je geen hoge papieren nodig hebt om op een hoge functie te komen als je die echt wil”, vertelt ze. “Als je doet wat je wil doen en wat bij je past, dan zórg je wel dat je daar goed in wordt. Daar geloof ik echt in.”

Achtergrond

Omdat juist de motivatie ‘waarom doe je wat je doet?’ een rode draad is in haar leven, gaan we toch even terug naar Christy’s achtergrond. Na een mbo-opleiding Analytische Chemie werkte ze vijftien jaar in een laboratorium en werkte ze zich op tot supervisor. “Ik wilde heel graag laten zien dat het kon en dat is me met hard werken gelukt.“ En ze ging verder. “Ik deed eerst een opleiding Kwaliteits- en verandermanagement en daarna een VA-opleiding (virtual assistant)”, vertelt ze. “Die laatste deed ik vooral om te leren hoe ik mijn eigen bedrijf kon opbouwen. Daarna ben ik opleidingen in systemisch coachen gaan volgen en ik ben daarin een eigen bedrijf gestart. Juist om anderen te helpen ontdekken waar ze vandaan komen én waar zij blij van worden.”

Teamleider

Toen Christy naast haar eigen bedrijf ruimte kreeg voor iets anders, kwam Emma Handson op haar pad. “Ik zat niet veel op LinkedIn, maar precies op het juiste moment zag ik de vacature voor een personal assistant (PA) bij Emma Handson voorbijkomen”, benoemt ze nog enigszins verwonderd. “Door de slogan ‘Je ervaring is niet van belang, je motivatie wel!’ sprong die vacature er echt uit.” Christy ging in gesprek met afdelingsmanager Britte, maar die zag haar meer in de functie van teamleider EAA. “Ik ging met meer mensen in gesprek, heb een ochtend meegelopen en zag het gelijk zitten”, zegt Christy. “Door mijn eigen bedrijf ging geen streep, maar ik ben wel volledig in deze nieuwe functie gestapt. Je krijgt op je pad wat voor je bestemd is, dus deze kans kon ik niet laten liggen.”

Actief als PA

Als teamleider vindt Christy het belangrijk om te weten wat alle PA’s doen. “Ik heb in het begin meegelopen in de telefonie en heb nog steeds zelf twee klanten”, licht Christy toe. “Ik vind dat ook superbelangrijk om mee te krijgen, om te weten wat er speelt. Dus meekijken, meeluisteren en zoveel mogelijk oppikken om je rol zo goed mogelijk te vervullen. Ik kende Emma Handson nog niet en ben echt verrast door hoe breed de werkzaamheden hier zijn. De ene PA is bezig met websites bouwen en nieuwsbrieven maken, de ander beheert een compleet assessmenttraject voor een klant. Er zit iemand op locatie bij een kinderpsychologenpraktijk en een van mijn klanten zit in de farmaceutische industrie. Zo komt mijn achtergrond toch ook weer van pas.”

Teamleden

Met die grote verscheidenheid aan werkzaamheden en een breed spectrum aan klanten, vragen we ons toch af wat de PA’s in haar team dan gemeen hebben. “Ze hebben allemaal de drive om te ondersteunen”, denkt Christy. “Ze hebben een intrinsieke motivatie om mensen te helpen en ze worden blij van de diversiteit van het werk. Hier heerst de mentaliteit van: er zijn geen problemen, maar we kijken waar de kansen liggen en wat wij daarmee kunnen. Een beetje het Pippi Langkousgevoel: ik heb het nog nooit gedaan, maar ik denk dat ik het wel kan. En als je het een keer niet weet, is er wel iemand anders die het wel een keer gedaan heeft of kan helpen het uit te vinden. Daardoor kun je jezelf ook blijven ontwikkelen.”

Coaching

Bij die ontwikkeling helpt Christy dan weer graag. Zo kan ze ook het stukje coaching toepassen in haar werk als teamleider. “Natuurlijk moeten we weleens brandjes blussen, door de dynamiek die het werk met zich meebrengt, maar we hebben ook ruimte om te bouwen”, vertelt ze. “Ik wil vooral het beste in mijn team naar boven halen en kijken of iemand op zijn plek zit. Als de juiste persoon op de juiste plek zit, komt het wel goed. Zijn de klant en de PA blij met elkaar? Kan de PA zich nog ontwikkelen en wat heeft de klant nodig om helemaal tevreden te zijn? Die gesprekken ga ik graag aan. Bij Emma Handson kan ik daarbij op mijn gevoel vertrouwen en daar word ik niet vreemd op aangekeken. Dat is heel fijn.”

Diversiteit

Christy begon een klein jaar geleden bij Emma Handson en voelt zich helemaal thuis. “Misschien nog wel dezelfde week zelfs”, geeft ze aan. “Je bent heel snel niet meer de nieuwe, maar onderdeel van het team. Ik werk nauw samen met mijn collega-teamleider en de afdelingsmanager en daardoor zijn de lijntjes heel kort. Wat ik het allerleukst vind aan mijn baan? Toch wel de diversiteit. Het contact met klanten, coachen van het team, meewerken aan het opleidingsplan en meebouwen aan de afdeling: alle facetten die ik leuk vind, komen samen in één baan. Hoe goed wil je het hebben?”

Dank, Christy! Veel werkplezier bij Emma Handson!

Het team van Christy kan nog uitbreiding gebruiken. Heb jij die intrinsieke motivatie om mensen te helpen? En houd jij van werken in een dynamische omgeving? Bekijk dan onze vacatures.

Benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen betekenen?