Emma Handsons plantenplan

10 juni

Momenteel zijn we bij Emma Handson het kantoor groener aan het maken. Niet met verf, maar met planten! We vinden het belangrijk dat alle collega’s zich welkom en op hun gemak voelen op kantoor. Dat moet eigenlijk al beginnen bij de eerste stap die je binnenzet. Je wordt dan ook altijd vrolijk welkom geheten en sinds een paar weken zijn er dus ook steeds meer planten. Planten dragen substantieel bij aan een betere werkomgeving en kunnen daarom een winstgevende factor zijn. Hieronder gaan we in op enkele redenen waarom planten een belangrijk ingrediënt van een kantoorinrichting moeten zijn. Wie weet start jij binnenkort ook je eigen plantenplan.

Welzijn

Planten zorgen voor een werkomgeving waarin je je prettig voelt. Mensen zijn minder depressief en waarderen hun werkplek meer als er planten staan. Ze doen hun werk met meer plezier, en als er iets is wat we belangrijk vinden bij Emma Handson is het wel plezier in je werk. Een langdurige studie bevestigt dat negatieve gevoelens wel met 58% afnemen als werknemers in een ‘groene kantooromgeving’ werken. Een andere studie laat zien dat de werkplektevredenheid met 40% toeneemt door planten.

20% meer concentratie en geheugen

Eerst was de gedachte: hoe minder spullen om je heen, hoe beter je je kunt concentreren. Maar dit is helemaal niet waar! Onderzoekers concludeerden dat je aandachtspanne langer is en je kortetermijngeheugen beter werkt na het wandelen door groen; dit levert een verbetering van 20% op.

Stressvermindering

Wij vinden bloemen en planten gewoon mooi, maar het blijkt dat mensen ook onbewust reageren op de kleur groen, vormen van bloemen, takken en bladeren. Dit resulteert mogelijk in een daling van 12% van de bloeddruk. 56% van de ondervraagde personen in een test gaven aan minder stress te voelen op het werk, als zij in een plantenrijke omgeving mochten werken.

Luchtkwaliteit

Dat planten voor meer zuurstof zorgen, daarvan zijn de meesten van ons zich wel bewust. In een kantoor zijn wel 2 tot 10 keer zoveel schadelijke stoffen in de lucht te vinden als buitenshuis. Reden te meer om voor meer luchtfilterende planten op de werkplek te zorgen.

12% productiever

Ook effectiviteit en het stressniveau werden onderzocht in relatie met planten; dit keer in een raamloos kantoor. Een kantoortuin met planten en zonder planten. De werknemers in het kantoor met planten bleken 12% sneller een taak te kunnen volbrengen. Bovendien was hun stressniveau lager; dus ze waren productiever en relaxter. Weer een ander onderzoek kwam ook tussen de 10-15% uit. Oftewel planten maken je productiever!

Redenen genoeg om je kantoor groener te maken! Wij gaan nog even door met ons kantoor groener te maken. Door kleine aanpassingen te doen, merken we al snel veel verschil. We recyclen materialen en de planten die niet meer passen op kantoor worden geadopteerd door collega’s of andersom: als een plant het huis van een collega is ontgroeid, zoeken we op kantoor een plekje. Op deze manier vergroenen we ons kantoor duurzaam. We hebben met een presentatie onze directeur overtuigd van ons Plantplan en een leuk detail is dat de presentatie begon met dit liedje:

We hopen dat we snel weer met meer collega’s naar kantoor kunnen en klanten en leveranciers mogen ontvangen in ons mooie groene kantoor.

Team Plantplan kantoor Emma Handson

Benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen betekenen?