Cybersecurity: je gegevens in veilige handen!

8 december

Cybersecurity? We weten allemaal wel wat we moeten doen: vertel nooit je wachtwoord en gebruik vreemde tekens, hoofdletters en getallen. Maar wist je dat een wachtwoord van 8 tekens met de huidige rekenkracht van computers al binnen 3 uur te kraken is? En met een overvolle mailbox is het niet gek als er een phishing-e-mail doorheen glipt. Bij Emma Handson zorgen we er daarom voor dat de medewerkers alert blijven, zodat jouw gegevens in veilige handen zijn.

Veiligheid bij Emma Handson

Klanten delen vergaderstukken met de notulisten van Emma Handson, zodat die goede notulen kunnen maken. De tekstcorrectoren redigeren allerhande documenten. De personal assistants (PA’s) krijgen zelfs toegang tot persoonlijke mailboxen, zodat zij orde in de chaos kunnen scheppen. Geen wonder dat het bij Emma Handson topprioriteit heeft om veilig met die gegevens om te gaan. Directeur Franka: “We zijn continu bezig met het bouwen aan de organisatie en veilig werken is daarvan een belangrijk onderdeel. We screenen medewerkers en stellen waterdichte contracten op in samenwerking met onze klanten. Alles om, zoals we dat vaak zeggen, een succes te maken van jouw dag.”

Tests en workshops

Met al die juridische zorgvuldigheid is het natuurlijk belangrijk om ook de medewerkers scherp te houden. Franka: “Vorig jaar hebben we een phishingtest gedaan binnen het bedrijf en pas geleden was er een workshop Cybersecurity voor alle collega’s. Niet omdat we medewerkers niet vertrouwen, maar omdat we continu aandacht willen vragen voor dit soort zaken. Medewerkers moeten zich bewust zijn van de gevaren, want het is essentieel voor ons bedrijf dat klanten erop kunnen vertrouwen dat hun gegevens bij ons veilig zijn. Medewerkers zijn daarin een onmisbare schakel.”

Tips voor cybersecurity

Tijdens de workshop Cybersecurity hebben de medewerkers diverse tips gekregen. Sommige weet je inderdaad wel, maar het is goed om daar toch nog een keer bij stil te staan. Andere informatie was nieuw. Wist je bijvoorbeeld hoe makkelijk het is om zelf een phishing-e-mail te maken? We delen de belangrijkste tips graag met je, zodat ook jij veilig kan werken.

Tip: kies een veilig wachtwoord

We meldden het hierboven al: met de huidige rekenkracht van computers is een wachtwoord van 8 tekens al binnen 3 uur te kraken. Ja, dat geldt zelfs met al die vreemde tekens. Voor een wachtwoord van 10 tekens zijn al een paar weken nodig. Kies dus een lang wachtwoord of bijvoorbeeld een wachtwoordzin. Ga ook zeker voor een uniek wachtwoord voor iedere toepassing. Een wachtwoordmanager kan je helpen om al die ingewikkelde wachtwoorden te onthouden, maar wees dan heel voorzichtig met je sleutelwachtwoord.

Tip: update je software

Hackers proberen altijd zwakke plekken te vinden in software. Er bestaan zogeheten ethische hackers die dat doen voor een bedrijf, juist om het bedrijf te helpen. Helaas zijn er ook genoeg criminele hackers die misbruik van de situatie willen maken. Daarom is het belangrijk de software van laptops en computers, maar ook van je telefoon en van apps, direct bij te werken als er updates zijn. Niet vanwege de flitsende nieuwe features, maar vooral omdat je beveiliging dan weer up-to-date is.

Tip: kijk goed en blijf nadenken

De tijd dat een phishing-e-mail er niet uitzag, veel spelfouten bevatte en je naar een slechte website leidde, ligt helaas achter ons. Met programma’s die vrij verkrijgbaar zijn is een phishingcampagne verbazend snel in elkaar gezet, inclusief een website die een kopie is van het origineel. Denk dus altijd goed na als je een e-mail krijgt die je niet verwacht en klik niet zomaar op een link. Voer zeker geen persoonlijke gegevens in als je niet zeker weet dat je op de juiste website zit. Emmahanson.nl lijkt misschien op onze website, maar het is toch echt Emmahandson.nl (met een d). Kijk dus goed en denk na over wat wordt gevraagd. Ook belangrijk: meld een e-mail als je hem niet vertrouwt. Beter een keer te veel, dan een keer te weinig.

Veilige hulp

Bij Emma Handson zijn we altijd alert op phishing-e-mails, gebruiken we veilige wachtwoorden en hebben we maatregelen getroffen rondom onze soft- en hardware. Zo weet je als klant zeker dat jouw gegevens bij ons veilig zijn. Dus kunnen we je ergens mee helpen? Wij horen het graag. Neem contact op via info@emmahandson.nl, telefonisch via (073) 747 00 54 of klik hier voor direct contact.

Benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen betekenen?