Collegiaal op anderhalve meter? Zo doe je dat (nog even)

15 juni

Bijna, het mag weer bijna! Wie kijkt er niet naar uit om ‘gewoon’ naar kantoor te gaan en zijn collega’s fysiek te ontmoeten? De anderhalvemetersamenleving zal echter nog even onze realiteit blijven. Wat als jullie nog steeds (kiezen voor) thuiswerken? Hoe houd (of herstel) je de goede band die je hiervoor met je collega’s had? En hoe leer je de nieuwe collega’s kennen, die je misschien nog nooit live hebt gezien? Wij geven je tips om die laatste tijd op anderhalve meter door te komen. Kortom, hoe blijf je Collegiaal?

Digitale communicatie

Wist je dat je de digitale communicatie niet alleen hoeft te gebruiken om te vergaderen? Een Skypegroep met je directe collega’s kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je de ‘koffieautomaatpraatjes’ digitaal kunt houden. Het verlaagt immers de drempel om elkaar vragen te stellen, zowel over het werk als over je bezigheden in het weekend. Je creëert met zo’n groep ook een tastbaar begin en einde van je dag, omdat je je collega’s gewoon een goede morgen en een fijne avond kunt wensen. Weg met dat gevoel dat je eenzaam en alleen aan het werk bent en welkom gezellige werkvloer!

Gezamenlijke lunch

Mis je de gezamenlijke lunch? Met vergaderapps als Microsoft Teams, Zoom en Skype kun je toch met zijn allen een boterhammetje of salade eten. Zet vooral de camera aan, dan is het net of je samen aan tafel zit en kun je gemakkelijk bijkletsen. Tip: neem daarna wel de tijd voor een wandelingetje of zo, zodat je wel even achter je scherm weg bent én je beweging krijgt.

Coronaproof teamuitjes

Een teamuitje onmogelijk in deze tijd? Nee hoor! Digitaal is er van alles mogelijk. Bij Emma Handson hebben we al (muziek)bingo, een pubquiz en Cluedo gespeeld en zelfs een wijnproeverij gehouden. Voor de online spellen zijn diverse aanbieders te vinden tegen redelijke prijzen. Bij de wijnproeverij hebben alle deelnemers van tevoren dezelfde wijn ingekocht en die op de avond samen geproefd en beoordeeld. En samen gelachen natuurlijk!

Nu we elkaar weer in (kleine) groepen mogen ontmoeten, denk dan eens aan wandelen, fietsen of google op ‘coronaproof teamuitje’. Je zult versteld staan van wat er mogelijk is op anderhalve meter afstand.

Pssst: bonustip voor managers

Deze is speciaal voor de manager. Ben je dat zelf niet, tag hem of haar op social of stuur subtiel deze link door:

Er is veel gevraagd van je medewerkers in de coronatijd. Thuiswerken terwijl ze een baan op kantoor gewend zijn, alle ballen van privé en werk in de lucht houden terwijl uitlaatkleppen als sporten en uitgaan niet meer beschikbaar zijn… Laat ze merken dat het bedrijf goed heeft kunnen doordraaien dankzij hen, dat ze zo flexibel zijn geweest of dat ze je trouw zijn gebleven in moeilijke tijden. En nee, dat hoeft niet duur te zijn. Waardering is het allerbelangrijkste.

Wil jij werken in een bedrijf waar dit soort zaken gemeengoed is en collega’s het gewend zijn elkaar digitaal net zo te ontmoeten als in real life? Bekijk dan onze vacatures.

Benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen betekenen?