Anne-Sophie en Reindert stellen zich voor

9 september

Bij Emma Handson notuleren we veel voor pensioenfondsen. Collega’s Anne-Sophie en Reindert, beiden eind 2020 begonnen, spelen daarin allebei een belangrijke rol. Anne-Sophie is notulist en personal assistant, Reindert is tekstcorrector. Zij stellen zich graag voor.

Anne-Sophie, vertel eens: hoe ben jij bij Emma Handson terechtgekomen?

“Via mijn kraamverzorgster! Ik was net bevallen van mijn dochter en raakte met haar in gesprek over ons werk en onze ambities. Zij kende iemand bij Emma Handson en vermoedde dat het ook iets voor mij zou zijn. Na een kop koffie met die persoon en het lezen van de vacature was ik ook overtuigd. Wat mij met name aansprak, was de focus op tekst en taal, de bedrijfscultuur zoals verteld en beschreven en de uitdaging om me te verdiepen in een wereld die mij tot dan toe volkomen onbekend was. Gezien mijn nieuwe gezinssituatie is ook de flexibiliteit die de functie biedt een grote uitkomst.”

Die focus op tekst en taal past dus wel bij jou?

 “Klopt! Ik heb communicatie‑ en informatiewetenschappen gestudeerd in Nijmegen en Tilburg, met een focus op interculturele communicatie. Daarna ben ik Nederlands gaan studeren, om vervolgens mijn eerstegraads lesbevoegdheid te halen. Na een aantal jaren voor de klas, ben ik communicatietrainer geworden. In deze functie gaf ik voornamelijk trainingen helder schrijven en helder adviseren aan gemeenten.”

Hoe zit dat bij jou Reindert? Wat is jouw achtergrond?

“Ik heb de School voor Journalistiek gedaan en eerst gewerkt als journalist bij het weekblad HN (het voormalige Hervormd Nederland). Dat blad ging ter ziele en ik zat zonder werk. Ik heb toen wel freelancewerk gedaan, maar kon daarvan niet rondkomen. Veel banen in de geschreven journalistiek waren er toen al niet meer, zo rond 2003. Dus ben ik op zoek gegaan naar iets anders. Ik werd toen medewerker klantenservice bij PGGM, de pensioenuitvoerder voor onder andere PFZW en BPF Schilders. Twee heel verschillende dingen dus.”

En nu weer iets anders, bij Emma Handson?

“Ja, en ook weer niet. Wat mij aansprak was de combinatie van tekstcorrectie en pensioenkennis. Zo kon ik met taal bezig zijn, én inhoudelijk met een onderwerp waarmee ik veel ervaring had.

Ik was al een aantal maanden op zoek naar een baan waarin ik meer bezig zou zijn met taal en het redigeren van teksten. Op vacaturesite Indeed kwam ik de vacature voor tekstcorrector tegen. Normaal gesproken ging ik eerst erover nadenken als ik een leuke vacature zag, maar in dit geval ben ik binnen een uur begonnen aan een sollicitatiebrief!”

Terug naar Anne-Sophie: wat zijn jouw hoofdtaken?

“Het grootste deel van mijn week besteed ik aan notuleren voor verschillende pensioenfondsen. Daarnaast ben ik personal assistant voor een van onze klanten. Voor deze klant verricht ik naast het verzorgen van notulen ook coördinerende werkzaamheden en houd ik me bezig met bijvoorbeeld het opzetten van een nieuwsbrief en een digitaal archief.”

En wat vind je het leukste aan je werk?

“Het leukste vind ik dat ik vaak voor dezelfde klanten mag notuleren, en dat je daardoor een klant echt goed leert kennen. Binnenkort hoop ik te starten met de opleiding van SPO, zodat ik de pensioenwereld nog beter leer doorgronden!”

Leuk! En die notulen lees jij dus tegen Reindert?

“Ja, ik ben bezig met het tegenlezen en corrigeren van notulen van voornamelijk pensioenfondsen. Het gaat er daarbij niet alleen om een paar tikfouten uit de tekst te halen. Het gaat ook om consistentie in de tekst, samenhang. Hoe ga je om met Engelse termen? Schrijf je getallen in letters of cijfers? Wanneer splits je woorden en wanneer niet? Wanneer gebruik je een koppelteken? De cirkel is rond, want ook mijn eerste werk bij HN bestond uit het corrigeren van kopij.”

En wat maakt het nu (weer) leuk om te doen?

“Ik vind het leuk als ik een tekst voor mijn neus krijg, op mijn beeldscherm, waarop ik mij volledig kan concentreren, om er een zo goed mogelijk document van te maken. Ik heb daarin een grote mate van vrijheid. De notulist is wel eindverantwoordelijk voor de tekst. Als iets niet fout is, maar wel anders zou kunnen, maak ik een opmerking in de kantlijn en laat ik de keuze aan de notulist. We hebben daarover vaak nog contact en zo leer je van elkaar.”

Fijn dat jullie het naar je zin hebben in je werk! En wat vind je van Emma Handson?

“Mijn eerste indruk was dat iedereen bij Emma Handson vriendelijk met elkaar omgaat; de contacten zijn laagdrempelig. Die indruk klopte ook. Wat ik mooi vind, is dat de informele sfeer gepaard gaat met een goede werkhouding en grote hulpvaardigheid bij alle collega’s. Dat begon al meteen in mijn inwerkperiode.”

En geldt dat ook voor jou Anne-Sophie?

“Mijn eerste indruk was dat Emma Handson een warme organisatie is met veel oog voor de medewerker, zowel persoonlijk als professioneel. Dat klopte! Ondanks het vele thuiswerken, hebben collega’s veel binding met de organisatie. Daarnaast zijn er veel ontwikkelingsmogelijkheden, bijvoorbeeld door het volgen van trainingen. En ik merk dat er ook belang wordt gehecht aan het elkaar leren kennen op persoonlijk level, bijvoorbeeld door de vele (digitale) activiteiten. Erg gezellig dus!”

Anne-Sophie en Reindert: Dank jullie wel! Veel succes en werkplezier bij Emma Handson!

Benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen betekenen?